• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević: Budućnost je ubedljivo najkvalitetnija!

Autor mondo.rs

Cedevita i Partizan su pobedili, Crvena zvezda će imati priliku danas, a onda ide i derb između Budućnost i Mege.

 Budućnost Mega ABA liga najava Izvor: MN PRESS

Cedevita u petak, Partizan u subotu, Crvena zvezda u nedelju, a onda i jedan međusobni duel timova iz vrha ABA lige, za kraj!

U ponedeljak u 21 čas, uz direktan prenos na TV Arenasport, biće odigrana poslednja utakmica 10. kola regionalne košarkaške lige, Budućnost - Mega Vizura.

Biće to susret ekiša koje na deobi drugog mesta sa skorom 7-2 "jure" neporažene crveno-bele i "beže" od Cedevite (6-4) i Partizana (5-5).

Mega je prošle sezone izgubila 20 razlike u Podgorici.

"U ponedeljak igramo meč protiv Budućnosti koja je ubedljivo najkvalitetnija ekipa u ligi. Vratili su se u pravu formu i pobedama protiv Barselone, CSKA i Baskonije su pokazali zašto su glavni favoriti za osvajanje ABA", rekao je trener Mege, Dejan Milojević.

Njegov klub pobedio je u "Morači" samo jednom u šest ABA gostovanja (81:85, 14. mart 2016), koliko je to težak zadatak za goste govori i podatak da je šampion ove sezone ispustio bodove kod kuće samo protiv Crvene zvezde (71:87, 7. oktobar), kao i da su plavo-beli u seriji od četiri trijumfa pred svojim navijačima u susretima sa Barselonom, CSKA, Partizanom i Baskonijom.

Ali... sa četiri vezane pobede na strani, sve do kiksa u utakmici sa Krkom u 8. kolu, Mega se regionalnoj konkurenciji već najavila kao neprijatan gost, koji će na svakom parketu igrati na pobedu.

Milojević na meču Budućnosti zbog povrede neće moći da računa na Kostju Mušidija, dok bi kapiten ekipe Branislav Ratkovica sutra mogao da zabeleži prve minute u ABA ligi ove sezone.

"Mi smo bili bez četvorice igrača tokom ove pauze zbog FIBA prozora, ali sam zadovoljan kako smo radili na treninzima. Na nama je da odigramo maksimalno agresivnu odbranu uz dobru energiju na terenu. Sigurno je da je Budućnost apsolutni favorit u Podgorici, a ovakvi mečevi su idealni za nas da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najkvalitetniju ekipu u ligi", rekao je Milojević.

Bek Mega Bemaksa, Adam Mokoka, rekao je da odbrana mora da bude na najvišem nivou protiv Budućnosti.

"Očekuje nas težak meč protiv Budućnosti koja je veoma kvalitetna ekipa. Moramo da damo sve od sebe i pokušamo da nametnemo naš ritam na utakmici. Odbrana mora da nam bude na najvišem nivou ukoliko želimo da dođemo u šansu da se borimo za trijumf", rekao je Mokoka.

Rezultati 10. kola:


petak

Cedevita - Olimpija 95:82

subota

Igokea - Partizan 84:97

FMP - Mornar
82:84

nedelja

Crvena zvezda - Zadar 19.00 (AS1)

ponedeljak

Krka - Cibona 18.00
Budućnost - Mega 21.00 (AS1)

Tabela: Crvena zvezda 9-0, Budućnost 7-2, Mega 7-2, Cedevita 6-4, Partizan 5-5, FMP 4-6, Igokea 4-6, Zadar 3-6, Cibona 3-6, Krka 3-6, Olimpija 3-7, Mornar 3-7.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Čuj, ubjedljivo najbolja ekipa u ligi. Tabela tako ne pokazuje, al dobro. Pa ti si se Milojeviću već predao a utakmica nije ni počela. Mjesto da kažeš idemo da skinemo skalp, ti već pričaš kako ćeš izgubiti.

MILOŠ

@pop73 PA NARAVNO DA BUDUĆNOST UBJEDLJIVO NAJBOLJA EKIPA IMA JOŠ PUNO DO KRAJA ABA LIGE NIJE JOŠ NI POLA SEZONE PROŠLO ZVJEZDA I U EUROCUPU KRENULA SILOVITO A ONDA JE USLJEDIO VELIKI PAD

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC