• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real cilja sedmi trofej klupskog prvaka svijeta

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri Real Madrida otputovali u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje će braniti trofej na FIFA Svjetskom prvenstvu za klubove.

Dan nakon minimalnog trijumfa protiv Rajo Valjekana u subotu (1:0), fudbaleri Real Madrida otputovali su FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje se nada osvajanju posljednjeg trofeja u 2018. godini.

Evropski šampion u srijedu će igrati u polufinalu protiv japanske Kašime, koja je u subotu bila bolja od meksičke Gvadalahare 3:2.

Finale u Abu Dabiju biće odigrano naredne subote, a tamo već sada mnogi vide Real Madrid i južnoameričkog šampiona River Plejt. Argentinci će u polufinalu odmjeriti snage s domaćinom Al Ainom čiji je trener Zoran Mamić.

"S veseljem putujemo na ovo takmičenje. Imam dobar predosjećaj", istakao je Santijago Solari, trener španske ekipe.

Upravo je prošle godine, takođe u Abu Dabiju, 33-godišnji Luka Modrić bio proglašen najboljim igračem turnira.

Godinu dana kasnije kaže: "To nam je važno takmičenje. Najbitnije je da kao ekipa odigramo dobro", poručio je najbolji igrač svijeta za 2018. godinu.

Osvoji li Real Madrid ovogodišnji turnir, biće mu to sedmi naslov svjetskog prvaka. "Kraljevi"su ovaj trofej osvajali 1960, 1998, 2002, 2014, 2016. i 2017. godine.

I dok je njega u subotu publika na "Santijago Bernabeuu" nagradila pljeskom zbog osvajanja Zlatne lopte, nagrade koju je iznio pred navijače uoči utakmice s Rajo Valjekanom, njegovi saigrači su izviždani. Uprkos tome što je Đulena Lopetegija zamijenio Solari, od kada je u 11 susreta upisao devet pobjeda, apatija ne napušta Madrid.

Samo je 55.000 gledalaca, od mogućih 81.000, ispratilo minimalnu pobjedu nad gradskim rivalom, bez obzira što je to bila posljednja utakmica na "Santijago Bernabeuu" ove godine.

Dnevni list "Mundo Deportivo" napominje kako je prosjek posjećenosti ove sezone najniži od 2002. godine.

Gledaoci koji su došli u subotu prisustvovali su teško izborenoj pobjedi protiv pretposljednje ekipe prvenstva.

Solari je izvukao Modrića iz igre u nadoknadi kako bi "ukrao vrijeme" u trenucima kada je Rajo ozbiljno zaprijetio u pokušaju dolaska do boda u borbi za opstanak. Kada je posljednji put Rajo gostovao 2015. godine, Real Madrid slavio je čak 10:2.

"Bernabuu se dosađuje" pisalo je na naslovnici "Marka", dok je konkurentski list "AS" objavio sličnu naslovnicu: "Ovaj Real Madrid je dosadan".

Takvi napisi uslijedili su nakon druge uzastopne, ali minimalne prvenstvene pobjede. Real Madrid je prošle sedmice pobijedio posljednjeplasiranu Uesku takođe 1:0, na njenom terenu, a Ueska je opasno napadala u posljednjim trenucima.

Subotnja teško izborena pobjeda uslijedila je nakon poraza 0:3 od CSKA u Ligi šampiona, što je isprovociralo salvu zvižduka. Bio je to najteži evropski poraz Real Madrida ikada, premda je već bio osigurao prolaz u osminu finala kao prvi u grupi.

Markos Ljorente, vezni igrač Real Madrida, rekao je kako su njegovi saigrači i on zadovoljni posljednjim partijama, no zatim je dodao da imaju prostora za napredovanje. Pozvao je navijače da ih počnu bodriti umjesto napadati.

"Zvižduci nas slabe", naglasio je.

Solari pak nastavlja s istom retorikom od kada je krajem oktobra sjeo na klupu.

"Svidjelo mi se kako nas je bodrila publika čitavu utakmicu. Zvižduci na kraju, dio su fudbala", rekao je, te dodao:

"Mi smo, međutim, zadovoljni. Prošli smo grupu u Ligi šampiona s prvog mjesta, nastavljamo igrati u Kupu Kralja, a u prvenstvu smo smanjili bodovnu razliku za vodećim. Osjećaj je dobar", zaključio je.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC