• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop izmenom "ubio" Murinja: Šaćiri srušio Junajted!

Autor mondo.rs

Nemac je "otključao" bravu izmenom u 70. minutu i golovima omalenog veziste konačno pobedio Junajted i u Premijer ligi. Murinjo?

Bravu, na koju je Žoze Murinjo "nakačio" nekoliko katanaca ove nedelje uveče u najvećoj utakmici engleskog fudbala, njegov zakleto ofanzivni rival Jirgen Klop "obijao" je 70 minuta raznim alatima, a onda je "otključao" jednim potezom.

Ulazak Đerdana Šaćirija umesto Nabija Keite po pljusku na "Enfildu" pretvorio je inicijativu "redsa" iz jalove u efikasnu - gol u 73, pa još jedan u 81. minutu za konačnih:

Liverpul - Mančester junajted 3:1 (1:1), za prvu pobedu Klopa nad "đavolima" u Premijer ligi.

Do ulaska Šaćirija, delovalo je da bi Junajted mogao "tri dana" da se brani, brani i brani, ono što u gužvi pred svojim golom nisu uspevali Murinjovi vezisti i defanzivci, po navici je "skidao" David De Hea, ali onda se u dve akcije od Klopove ofanzivne izmene sve promenilo. Oba udarca Šaćirija "kačila" su noge defanzivaca Junajteda, ali će se pamtiti prva ligaška pobeda Liverpula u ovom kultnom derbiju od 1. septembra 2013. kada je Danijel Staridž uzvratio poverenje Brendanu Rodžersu za 1:0.

Klop - Murinjo: 4-5-2

Na prethodna dva gostovanja na "Enfildu", Murinjo je svojom verzijom "katenaća" uglavnom bez problema "stizao" do 0:0, "ličilo" je da će i ovog puta uzeti bod nakon što je velikom greškom hvaljenog Alisona Bekera njegov tim "ni iz čega" stigao do 1:1, ali njegov plan izgleda da nije predviđao Šaćirija praktično kao četvrtog napadača - uz samo dvojicu u veznom redu za završnicu meča (Fabinja i Đorđinija Vajnalduma).

Klopu nije ni bio neophodan treći centralni vezista u utakmici u kojoj je njegov sastav do 70. minuta čak 28 puta "tukao" prema golu De Hee, a sedam puta u okvir i, nekako, imao samo rezultat 1:1. Jeste bilo riskantno krenuti na Murinja još ofanzivnije, što je lepo moglo da se vidi nedavno u Torinu na utakmici Juventus - Junajted 1:2, ali je Nemac ostao veran sebi i svestan da mu Mančester siti i Pep Gvardiola neće oprostiti nijedan ispušten bod do kraja sezone, pa je na kraju bio nagrađen i jedinim "skalpom" koji mu je nedostajao u Engleskoj.


Liverpul: Alison - Klajn, Lovren, Van Dajk, Robertson - Vajnaldum, Fabinjo, Keita (od 70. Šaćiri) - Salah, Firmino, Mane (od 84. Henderson).

Mančester junajted: De Hea - Darmijan, Baji, Lindelof - Dalo (od 46. Felaini), Erera (od 79. Marsijal), Matić, Jang - Lingard (od 85. Mata), Rašford - Lukaku.

"Enfild" se prvo radovao u 24. minutu posle divne akcije Fabinja i Sadija Manea, u kojoj je Senegalac uspeo da istrči "iza leđa" odbrani Junajteda, na malom prostoru primi grudima lob pas Brazilca i levom nogom savlada Španca, koji je pritom malo i "zakasnio" sa istrčavanjem.

Bila je to zaslužena nagrada za bolju igru Liverpula od starta utakmice, ali je prednost važila samo devet minuta, koliko se čekalo do drugog velikog kiksa Alisona od letošnjeg "blokbaster" transfera iz Rome.

Četiri dana nakon što je "skinuo" zicer Akradijušu Miliku u poslednjem napadu na utakmici sa Napolijem u Ligi šamiona i tako obezbedio ekipi plasman u "nokaut" fazu, zbog čega je Klop "neoprezno" izjavio da bi ga platio duplo više da je znao koliko dobro brani, Brazilac je početnički ispustio iz ruku jedan bezopasan centaršut Romelua Lukakua sa leve strane i pomogao Džesu Lingardu da poravna rezultat.



Suvišno je i nabrajati šta sve nisu iskoristili Mohamed Salah, Mane i naročito Roberto Firmino početkom drugog poluvremena, u kom je umesto Dijega Daloa zaigrao Murinjov "specijalac" Maruan Felaini, a slično bi važilo verovatno i u konačnom izveštaju sa utakmice da se Klop, eventualno, odlučio na drugačiji potez prilikom prve izmene.

Kao i mnogo puta ove sezone, u kojoj Liverpul i dalje nema poraz u Premijer ligi, "ubo" je pravu izmenu i to je umeo da proslavi sa ekipom podno oduševljenog "Kopa".

Murinjov sastav posle petog poraza u sezoni ostao je na šestoj poziciji sa 19 bodova manje od Liverpula i 28 primljenih golova - koliko i cele prošle sezone!

Reprezentativac Srbije, Nemanja Matić, vratio se u startnu postavu, ali njegov uticaj na igru nije mogao da dođe do izražaja u utakmici u kojoj su "đavoli" bili u potpuno podređenom položaju i pod neviđenim "gegenpresingom" kada bi povremeno dolazili u posed i krenuli u izgradnju napada.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle 17. kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC