• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost ispustila "plus 17", Bajern prati velike!

Autor mondo.rs

Šampion regiona doživeo i sedmi neuspeh na evroligaškim gostovanjima. Džikićev tim imao značajno vođstvo u Minhenu, a ekipa Dejana Radonjića reagovala na vreme i pobedila.

 Budućnost ispustila "plus 17", Bajern prati velike! Izvor: MN PRESS

Činilo se da će "nova" Budućnost biti veoma blizu prvom evroligaškom "brejku", ali se na kraju meča u Audi domu ipak pitao domaćin.

Iako su Podgoričani u Minhenu igrali odličan meč 25 minuta i za to vreme u dva navrata stekli i 17 poena prednosti, pobeda je ostala u domu nemačkog šampiona, definitivnog konkurenta za plasman u Top 8.

Bajern - Budućnost 93:88 (14:21, 24:28, 27:21, 28:18)

Trio pojačanja crnogorskog tima, Noris Kol - Džejms Bel - Goga Bitadze, prvi put je zaigrao na okupu i nije mnogo nedostajalo da svoj premijerni meč na okupu upamti po značajnom trijumfu uoči gostovanja Crvenoj zvezdi mts u nedelju.

Međutim, odlično odigran prvi deo meča bio je nedovoljan da obori ekipu Dejana Radonjića, pa čak i uz činjenicu da prvi "plej" Bavaraca Stefan Jović nije mogao da nastupi zbog povrede. Vođstvo Podgoričana od 17 poena sredinom druge deonice (21:38 i 23:40) nagovestilo je slavlje gostiju, koje je sprečila efektna reakcija nemačkog tima, u kojoj su značajan doprinos imali i srpski internacionalci, Vladimir Lučić (11 poena) i Nemanja Dangubić (devet).

I sredinom treće četvrtine Budućnost je imala naizgled sigurnu prednost, zahvaljujući poenima Norisa Kola za 39:55.

Usledila je značajna Lučićeva trojka, koja je podigla i publiku i saigrače i uverila sve u hali da se Bajern neće predati. Odlični Brejdon Hobs vezao je potom tri pogotka iz daljine, zajedno sa Nihadom Đedovićem primakao Bavarce na podnošljivijih "minus 7" (55:62) i najavio šta će se dogoditi.

Bajernov preokret dodatno je nagovestio Dangubić, važnom trojkom (60:62), posle koje je Budućnost ipak odgovorila, hicem Petra Popovića sa distance (60:65). Međutim, ispostavilo se da je Crnogorac tada samo odložio neizbežno za poslednju četvrtinu, u kojoj je najbolji igrač Bajerna Derik Vilijams posle nekoliko minuta doneo Bajernu vođstvo, trojkom (73:72).

Radonjić: Važna pobeda!

"Hvala navijačima na podršci, to nam je bilo veoma važno. U prvom poluvremenu smo primili 49 poena, igrali lošu odbranu u tranziciji, kao i 'čovek na čoveka'. U drugom poluvremenu smo mnogo toga promenili, pre svega defanzivno, jer je bila mnogo bolja odbrana nego u prvom delu. Ostvarili smo veoma važnu pobedu. Posebno ako analiziramo prvo i drugo poluvreme", rekao je Dejan Radonjić posle utakmice.

Iako je Bitadze reagovao i nakratko vratio "plus" na stranu gostiju, trojke Robina Amejza i Danila Bartela doneli su Bajernu kontrolu rezultata. Radonjićev tim potom je tu prednost sačuvao do kraja.

Ovom pobedom, nemački šampion je učvrstio svoju poziciju u Top 8 društvu, jer je trenutno šesti, sa istim učinkom kao i sedmoplasirana Barselona (8-7). Sa druge strane, Budućnost će završiti evroligašku godinu na pretposlednjem mestu tabele i sa učinkom 3-12.

Podgoričani će iz Minhena putovati ka Beogradu, gde će duelom protiv Zvezde završiti 2018. godinu.

BAJERN: Dangubić 9, Hubs 14, King, Koponen 2, Radošević 9, Lučić 11, Lo 2, Đedović 10, Ameizi 3, Bartel 12, Vilijams 21, Ogunsip.

BUDUĆNOST: Džekosn 4, Kol 27, Su Šehović 3, E. Klark 8, Barović, K. Klark 2, Gordić 19, Bitadze 17, Omić 6, Popović 3, Bel, Nikolić 8.

Bajern Budućnost
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball



Pročitajte sve rezultate 15. kola Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC