• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul "uništio" Arsenal, Firmino dao tri gola!

Autor mondo.rs

"Redsi" su deklasirali rivala iz Londona pred 54.000 navijača na "Enfildu" i poslali snažnu poruku šampionima pred utakmicu sezone zakazanu za 3. januar na "Etihadu".

"Petarda" u još jednom od derbija sezone u Premijer ligi!

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Arsenal pred 54.000 navijača na "Enfildu" uz het-trik Roberta Firmina i tako poslali snažnu poruku rivalima pred ono što sledi u Novoj godini - 5:1 (4:1).

Gosti iz Londona iznenadili su "redse" brzom akcijom u 11. minutu, koju je na asistenciju Aleksa Ivobija u 0:1 pretvorio mladi Ejnsli Mejtland-Najls, ali je to bio samo uvod u najteži poraz menadžera "tobdžija", Unaija Emerija, od dolaska na Ostrvo.

Već u 16. minutu bilo je 2:1 za moćnu postavu Jirgena Klopa, posle golova koje je u razmaku od stotinak sekundi postigao Firmino.



Tabela:

1. Liverpul 17-3-0 (48:8) 54

2. Totenhem 15-0-5 (43:21) 45

3. Man. siti 14-2-3 (51:15) 44

4. Čelsi 12-4-3 (37:16) 40

5. Arsenal 11-5-4 (42:30) 38

6. Man. junajted 9-5-5 (37:31) 32

Posebno impresivan bio je drugi, kada je Brazilac oduzeo loptu neopreznom Lukasu Toreiri na sredini terena i krenuo u solo prodor tokom kog je driblinzima oborio na travu i Sokratisa Papastatopulosa i Škodrana Mustafija, a onda rutinski plasirao loptu pored Bernda Lena za instant "kambek" i euforiju na tribinama.

Toreira je u toj akciji uspeo čak i da se oklizne u pokušaju da, posle Papastatopulosa i Mustafija, nekako izblokira "devetku" Liverpula.

Sadio Mane povisio je u 32. minutu na 3:1, posle prepoznatljive akcije u kojoj se Mohamed Salah našao u ulozi asistenta. Egipćanin je potom "asistirao" i samom sebi u nadoknadi prvog poluvremena, kada je sigurnim udarcem sa 11 metara povisio na 4:1.

Pre toga, Papastatopulos ga je oborio sa leđa, što sudiji Majklu Oliveru nije promaklo.

DESTA POBEDA U NIZU, GOL-RAZLIKA 27:3



Klop je na poluvremenu, očigledno, poručio ekipi da "spusti gas" i sačuva snagu za utakmicu sezone koja sledi, dok je Emeri koliko-toliko uspeo da podigne moral razbijenoj ekipi, pa je u nastavku postignut samo još jedan gol i to ponovo sa bele tačke.

Ovog puta, arbitar Oliver nije morao da dosudi jedanaesterac, iako je Dejan Lovren bio prilično "uverljiv" prilikom pada, no - kada već jeste - Firmino je iskoristio priliku da postigne i treći gol na susretu za desetu pobedu u nizu u Premijer ligi uz gol razliku 27:3!

Od kada su 31. novembra remizirali sa Arsenalom na "Emirejtsu" (1:1), "redsi" su samo Everton pobedili golom razlike (i to kako), dok su ostale rušili dosta lakše: Fulam 2:0, Votford 0:3, (Everton 1:0), Barnli 1:3, Bornmut 0:4, Mančester junajted 3:1, Vulverhempton 0:2, Njukasl 4:0, Arsenal 5:1.

Sledeći je - Mančester siti i to na "Etihadu", 3. januara.



P. S. Tokom pomenutog niza, vicešampioni Evrope izgubili su dva meča u Ligi šampiona (Crvena zvezda 2:0, Pari sen Žermen 2:1) i dobili jedan, vredan osmine finala (Napoli 1:0).

Ove subote, Klopa i ekipu obradovao je i poraz drugoplasiranog Totenhema, a sve oči u nedelju biće uprte u branioca titule koji posle dva vezana neuspeha gostuje Sautemptonu na "Sent Merizu".

Evo svih rezultata, strelaca i tabele Premijer lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC