Otkaz iz kluba zbog čestitke Dana Srpske?!

Autor:

Zvijezda iz Gradačca se (vrlo vjerovatno) odrekla svog kapitena Dejana Popovića zbog čestitke koju je uputio na Dan Republike Srpske.

Otkaz iz kluba zbog čestitke Dana Srpske?! Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca Dejan Popović (23), a sada kapiten Zvijezde iz Gradačca, poput većine svojih sunarodnika putem društvenih mreža se pridružio čestitkama za Dan Republike Srpske.

Popović je 9. januara čestitao 27. rođendan RS uz stihove: "Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka".

Za čestitku je dobio salve kritika i uvreda, a potom je i najoštrije osuđen od svog kluba, koji kako je navedeno, smatra potpuno šokantnim i krajnje neprimjerenim ponašanje svog igrača.

"Njegova poruka ne predstavlja osobine sportiste koji bi trebao nositi dres našeg kluba i sportiste koji bi trebao biti uzor našim mladim igračima. Stoga će Upravni odbor veoma brzo donijeti konačnu odluku o budućnosti ovog igrača u klubu grada 'Zmaja od Bosne'. Zvijezda Gradačac neće dopustiti u svojim redovima slučaj ‘Vranješ’. Izražavamo duboko razočarenje i žaljenje zbog postupka našeg igrača", poručeno je iz federalnog prvoligaša.

Popović je u karijeri branio boje matičnog Leotara, Inđije, zvorničke Drine, Borca iz Banjaluke i Čapljine, prije dolaska u grad "Zmaja od Bosne" Huseina kapetana Gradaščevića.

Zvijezda je jesenji dio okončala na četvrtom mjestu Prve lige Federacije BiH sa 12 bodova zaostatka za liderom na tabeli Veležom iz Mostara.

Ostale vijesti