• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović još slobodan, Forest vratio klupsku legendu

Autor mondo.rs

Nekadašnji šampion Evrope postavio je za menadžera stručnjaka koji je kao igrač učestvovao u najvećim uspesima kluba.

I pre rastanka Notingem Foresta i Ajrtona Karanke, u engleskim medijama pominjano je da bi Slaviša Jokanović mogao da preuze ekipu kluba koji je bio šampion Evrope 1979. i 1980. godine.

Ta informacija ponovljena je u "Skaj Sportsu" i kada je Španac definitivno napustio Forest, ali Jokanović ipak nije seo na klupu.

Uprava člana Čempionšipa poverila je ekipu Martinu O' Nilu (66), doskorašnjem selektoru Republike Irske.

Prethodnih dana, O'Nil se u Birmingemu i Londonu sretao sa grčkim milionerom, Evangelosom Marinakisom i postigli su dogovor da menadžer iz Severne Irske povede ekipu ka Premijer ligi, u kojoj je poslednji put igrala u sezoni 1998/99.

O'Nil se na neki način vratio kući, jer je bio igrač Foresta punu deceniju (1971-81) i član najslavnijih generacija u klupskoj istoriji.

Interesantno je da je on i pre 25 godina bio blizu klupe "šumara", ali je trenersku karijeru ipak gradio i izgradio u drugim klubovima, poput Vikomba, Noriča, Seltika, Aston vile i Sanderlenda.

Engleski list "Gardijan" objavio je da je Marinakis, koji je vlasnik i Olimpijakosa, bio oduševljen O'Nilovom energijom i željom da uspe sa klubom u koji je prvi put stigao pre skoro 50 godina.

Poznati stručnjak ostvario je najveće uspehe u Lesteru, gde je bio omiljeni menadžer do Klaudija Ranijerija, tvorca šampionskog tima i uspeha. O'Nil je sa "lisicama" izborio plasman u Premijer ligu i uveo ekipu u društvo od 10 najboljih timova u Engleskoj.

Zapravo, stručnak iz Severne Irske je jednu lošu epizodu imao na klupi Sanderlenda, gde je dobio otkaz 2013, ali se brzo vratio na najveću scenu i vodeći reprezentaciju Republike Irske učestvovao u nokaut fazi Evropskog prvenstva 2016. godine.

Do kraja ligaškog dela Čempionšipa ostalo je 19 utakmica, a Forest je trenutno deveti na tabeli, sa četiri boda manje od pozicije koja vodi u plej-of za plasman u Premijer ligu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC