• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laureus nagrade: Đoković opet u trci

Autor mondo.rs

Sportska akademija Laureus objavila je spisak od šest kandidata koji konkurišu za najboljeg sportistu sveta u 2018. godini. Najbolji srpski i svetski teniser na listi za četvrto priznanje

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nominovan je za još jednu prestižnu nagradu.

Sportska akademija Laureus svrstala je ga je u najuži izbor šestorice koji konkurišu za najboljeg sportistu sveta u godini iza nas.

Najviše nagrada Sportske akademije Laureus ima švajcarski teniser Rodžer Federer – pet, četiri bivši atletičar Usein Bolt, a onda sledi Novak Đoković sa tri. U konkurenciji sportiskinja američka teniserka najsuepšnija je Serena Vilijams koja ju je dobila četiri puta u karijeri

Osim srpskog tenisera, koji se u 2018. vratio na prvo mesto ATP liste, u konkurenciji se nalaze i fudbaleri Luka Modrić, član Real Madrida, najbolji igrač sveta u izboru FIFA i UEFA, Kilijan Mbape iz Pari sen Žermena, Luis Hamilton, šampion Formule 1, Lebron Džejms, košarkaš Los Anđeles Lejkersa i kenijski atletičar Eliud Kipčoge.

Đoković je već tri puta osvajao prestižnu Laureus nagradu (2012, 2015. i 2016), koja se dodeljuje od 2000. godine.

U konkurenciji sportistkinja za najbolju konkurišu američka gimnastičarka Simon Bajls, teniserke Simona Halep i Angelik Kerber, skijašice Mikaela Šifrin i Ester Ladecka, kao i trijatlonka Danijela Rif.

Najbolja ekipa u 2018. godini biće birana između golfera Evropskog Rajder kup tima, fudbalske reprezentacije Francuske, koja je osvojila titulu prvaka sveta na Mundijalu u Rusiji, košarkaškog tima Golden Stejt Voriorsa, prvaka NBA lige, ekipe Formule 1 Mercedes, norveškog olimpijskog ski tima i fudbalera Real Madrida, osvajača Lige šampiona.

Dodela nagrada biće upriličena 18. februara u Monaku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC