• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rumunka se uplašila prve PRAVE pobede nad Serenom!

Autor mondo.rs

Ako ništa drugo, bar je neko osvojio set protiv Amerikanke, koja je bila u seriji od deset pobjeda od 2:0 u Melburnu.

Finalistkinja iz 2018. i aktuelna prva teniserka svijeta, Simona Halep, izbacila je Venus, ali ne i Serenu Vilijams.

Protiv mlađe i bolje, Rumunka je uspjela da osvoji set, što nije bio slučaj sa prethodnih deset Amerikankinih protivnica u Melburnu.

I ovog ponedjeljka ujutru na "Rod Lejver" areni djelovalo je da će sedmostruka šampionka poslije preskočene 2018. godine nastaviti "teror" u ženskom singlu, prvi set posljednjeg ženskog meča osmine finala trajao je samo 20 minuta, ali se Halep tada trgla, uzvratila favoritkinji, ali ostala i bez konkretnog napada kada je sredinom trećeg seta imala brejk šansu za vođstvo i, ko zna, prvu PRAVU pobjedu nad Serenom.

Pravu, jer je u deset susreta sa mlađom od sestara Vilijams zabilježila JEDNU pobjedu, u grupnoj fazi završnog WTA šampionata u Singapuru 2014. godine, nakon čega je četiri dana kasnije u finalu doživjela neprijatan poraz rezultatom 3:6, 0:6.

Ovog puta nije bilo neprijatno, već je presudilo nekoliko lopti: (1) Simona Halep - (16) Serena Vilijams 1:6, 6:4, 4:6.

UŽIVO: ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV

Serena 1
Izvor: YouTube



Halep je pri rezultatu 3:3 u trećem setu imala tri brejk šanse, nije iskoristila nijednu i to je bio signal Amerikanki da napadne riternom već u narednom gemu - što se ispostavilo kao odlična procena.

Rumunka je popustila, umjesto da povede 4:3 i servisima dovede rivalku na gem od eliminacije, gubila je 3:5 i servirala za ostanak u meču.

IZNENAĐENJE IMA IME: DANIJEL ROUZ KOLINS

Simona Halep je prošle sezone igrala finale i doživjela poraz od (3) Karoline Voznijacki, koja je ove sezone zaustavljena već u 2. kolu poslije sudara sa (30) Marijom Šarapovom.

Serena prošle sezone nije učestvovala u Melburnu, jer je tri i po mjeseca ranije na svijet poslije dramatičnog porođaja donijela kćerkicu Aleksis Olimpiju. Amerikanka, koja je u međuvremenu pretekla Štefi Graf (22) na vječnoj listi osvajačica gren slem turnira, u posljednja tri učešća na Australijan openu igrala je finala i dva puta osvojila pehar.

Od finala 2016, kada je Anđelik Kerber priredila iznenađenje i savladala tada prvu teniserku svijeta rezultatom 6:4, 3:6, 6:4, Serena je do danas bila u seriji od deset pobjeda bez izgubljenog seta (!?). 

ŠAMPIONKA US OPENA JE I DALJE TU



Poslije senzacionalnog osvajanja US opena, uz neprijatno ponašanje njenog idola iz klinačkih dana i potencijalne protivnice u polufinalu u Melburnu, (4) Naomi Osaka zabilježila je i najbolji rezultat karijere na Australijan openu.

Za to, bio joj je potreban preokret u meču sa borbenom letonskom teniskerkom (13) Anastasijom Sevastovom - 4:6, 6:3, 6:4.

Simpatična japanska teniserka u drugom gren slem polufinalu u karijeri sastaće se sa (6) Elinom Svitolinom iz Ukrajine, a ukoliko savlada rivalku sa kojom ima skor 2-3 i vezane poraze u 2018. godini, moguće je da će se za novo "mejdžor" finale boriti sa najtrofejnijom teniserkom u istoriji, 37-godišnjom Serenom Vilijams.

VIDEO: MILOŠ LOMIO ALEKSA, A ALEKS REKETE

Prije toga, sačekaćemo odgovor na pitanje da li zahuktalu Amerikanku može da zaustavi (7) Karolina Pliškova iz Češke, nakon što su njene prethodnice bile bukvalno zbrisane sa terena. Skor između njih dvije je 2:1 u korist Vilijams.

Pliškova je među osam najboljih ušla rutinskom pobjedom nad dvostrukom gren slem šampionkom, (18) Garbinje Muguruzom iz Španije - 6:3, 6:1.

VIDEO: SERENA SE BRUKALA

Nagradni fond 107. Australijan opena uvećan je za 14 odsto u odnosu na prošlu sezonu i iznosi 62.500.000 australijskih dolara (39.375.000 evra) za sve konkurencije, singl, dubl, miks, juniore, veterane, itd. Prema trenutnom kursu, jedan aus dolar vredi 0,63 evra.

Teniserke koje su izborile plasman u četvrtfinale obezbedile su 360 WTA poena i nagradu od 290.000 evra, dok će eliminisane u osmini finala morati da se zadovolje sa 180 bodova i 163.000 evra.

Šampioni u muškom i ženskom singlu osvojiće 2.583.000 evra, finalisti upola manje, polufinalistima će pripasti 560.000 evra.

Rezultati osmine finala:

nedelja

(8) Petra Kvitova - Amanda Anisimova 6:2, 6:1
(15) Ešli Barti - (30) Marija Šarapova 4:6, 6:1, 6:4
(5) Sloan Stivens - Anastasija Pavljučenkova 7:6 (7:3), 3:6, 3:6
(2) Anđelik Kerber - Danijel Rouz Kolins 0:6, 2:6

ponedeljak

(4) Naomi Osaka - (13) Anastasija Sevastova 4:6, 6:3, 6:4
(6) Elina Svitolina - (17) Medison Kiz 6:2, 1:6, 6:1
(7) Karolina Pliškova - (18) Garbinje Muguruza 6:3, 6:1
(1) Simona Halep - (16) Serena Vilijams 1:6, 6:4, 4:6

Parovi četvrtfinala:

utorak

Anastasija Pavljučenkova - Danijel Rouz Kolins (4.30)
(8) Petra Kvitova - (15) Ešli Barti (9.00)

sreda

(4) Naomi Osaka - (6) Elina Svitolina
(7) Karolina Pliškova - (16) Serena Vilijams

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC