• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita čeka Zvezdu na "200 odsto"

Autor mondo.rs

Zagrepčani svesni svog hendikepa na poziciji centra, ali i ohrabreni dobrom igrom protiv Budućnosti u Podgorici.

 Cedevita čeka Zvezdu na "200 odsto" Izvor: MN PRESS

Košarkaški Zagreb je na nogama!

U goste Cedeviti, u derbiju 17. kola ABA lige (subota, 17.00, Arena sport 1), stiže još neporažena Crvena zvezda, koja bi novom pobedom - pet kola pre kraja - obezbedila prvo mesto pred plej-of.

Cedevita u ponedeljak u Podgorici nije uspela da zabeleži 10. uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju, a sada joj je svaka utakmica važna zbog borbe za prednost domaćeg terena u polufinalu.

Naravno, tu je i veliki motiv, da postanu prvi koji su ove sezone savladali crveno-bele u ABA ligi...

"Hteo bih da pozovem sve navijače i zaljubljenike u košarku da dođu i pomognu nam. Zvezda je definitivno mamac za publiku, a za nas jedan veliki izazov. U takvom smo programu da nema previše vremena da se nešto specijalno pripremimo, međutim, siguran sam da će ekipa biti motivisana", rekao je trener Slaven Rimac.

"U prvoj utakmici protiv njih nismo izgledali dobro i to nam je još jedan, dodatni motiv. Nadam se da ćemo sada biti mnogo bolji".

Rimac smatra da je Cedevita u "Morači" pokazala da ima kvalitet za vrh tabele.

"Kada smo fokusirani i energetski dobri, s obzirom na manjak rotacija na centarskim pozicijama, možemo da se nosimo sa svima. Videćemo koliko možemo protiv najbolje ekipe u ABA ligi. Tamo gde smo mi inferiorni, oni su dominantni, ali mislim da smo se i ranije susreli sa takvim problemima i dobro smo ih rešili", prokomentarisao je Rimac, dodavši da Cedevita "ima i neke prednosti, s obzirom na njihove odbrambene principe".

Edo Murić svojevremeno je sa crveno-belima vodio žestoke bitke u beogradskim "večitim" derbijima. Kao član Cedevite je već odneo pobedu u susretu sa Partizanom, a za subotu takođe najavljuje inspirisanu partiju.

"Sigurno imamo šanse. Samo treba da se borimo i mislim da će slaviti ekipa koja više bude želela pobedu. Imamo veliku motivaciju da ih prvi dobijemo i sigurno ćemo uraditi sve za taj cilj. Nadam se da će dvorana biti puna, jer će svaki navijač više pomoći da nama na terenu bude lakše".

"Ne samo u Podgorici, nego i u mnogo drugih utakmica, pokazali smo da na 200 odsto energije i motivacije možemo da pobedimo svakoga. Utakmice kao što je ova u subotu, stvaraju prvake, a mi želimo da budemo u vrhu", poručio je slovenački internacionalac.

PAROVI 17. KOLA:

subota

Cedevita - Crvena zvezda 17.00 (Arena sport 1)
Partizan - Mega Bemax 19.00 (Arena sport 1)
FMP - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

nedelja

Zadar - Krka 19.00 (Arena sport 3)

ponedeljak

Mornar - Cibona 18.00 (Arena sport 2)
Olimpija - Budućnost 21.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 16-0, Cedevita 11-5, Budućnost 11-5, Partizan 10-6, Mega 9-7, Cibona 7-9, Mornar 6-10, FMP 6-10, Igokea 6-10, Olimpija 5-11, Zadar 5-11, Krka 4-12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC