Golgeteri Borca: U Borik na svjetski rukomet!

Najbolji strijelci crveno-plavih u Vilnjusu, Goran Daničić i Srđan Savić pozvali Banjalučane da ispune dvoranu "Borik" u revanšu da zajedno proslave novu pobjedu i prolazak u četvrtfinale EHF Čelend kupa.

4
A- A A+

Rukometaši Borca m:tel deklasirali su Švijesu u prvom susretu osmine finala evropskog takmičenja ponajviše zahvaljujući fantastičnoj večeri golmana Bojana Ljubišića, koji je sakupio 18 odbrana od kojih čak tri sedmerca.

Pored popularnog Hansa i odbrane koja je bila izuzetno čvrsta i primila samo 16 pogodaka, dobar dio zasluga za ubjedljiv trijumf ide na "dušu" i dvojice bekova Gorana Daničića i Srđana Savića.

"Od početka smo znali da Švijesa nije naivna ekipa i znali smo da će biti utakmica sa dvije oštrice. Malo smo se pribojavali da će se rastrčati u ovoj maloj dvorani, pa smo se odlučili za mirniji tempo u prvom poluvremenu. Poslije smo uspjeli da iskoristimo odlične odbrane Bojana Ljubišića i otprilike u 50 i nekom minutu su se naši rivali predali", rekao je srednji bek Daničić, koji je bio najefikasniji u taboru banjalučke ekipe sa šest postignutih golova.

Osim čestitke rivalu na fer i korektnoj borbi imao je poruku i za banjalučke ljubitelje rukometa.

"Dođite na revanš da zajedno proslavimo plasman u četvrtfinale".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Pogodak manje - pet uknjižio je lijevi bek Srđan Savić.

"Imali smo težak put, otvorili smo meč golom tek u šestom minutu, da bi na krilima Bojana Ljubišića i odbranama sedmeraca, poslije preuzeli vođstvo i držali ga sve vrijeme. Mislim da je 13 razlike lijepa prednost za revanš", rekao je Savić i takođe pozvao navijače da u revanšu ispune dvoranu "Borik".

"Dođite u što većem broju da gledate svjetski rukomet".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Ostale vijesti