• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junak Borca m:tel: Najbitnija je pobjeda

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Ubjedljivo najbolji pojedinac prve utakmice osmine finala EHF Čelendž kupa između Švijese i Borca m:tel bio je golman Banjalučana Bojan Ljubišić sa 18 odbrana i postignutim pogotkom.

 Izjava Bojan Ljubišić nakon pobjede protiv Švijese u Litvaniji Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Na samom početku dvoboja u Vilnjusu je "izluđivao" domaćina fantastičnim reakcijama na golu, skinuo je čak i dva sedmerca i "zavezao" ruke bekovima litvanskog tima.

"Malo smo tvrdo krenuli, značaj utakmice je za nas bio teži, pa smo imali male 'okove na nogama', međutim, krenuli smo da dajemo golove i pokazali svoj kvalitet. Mi smo znali još u pripremi da smo bolja ekipa od Švijese, ali to smo morali da dokažemo na terenu. Smatram da smo to danas bili zaista bolji od prvog do posljednjeg minuta. Mogu samo da čestitam saigračima i stručnom štabu na dobroj utakmici i pobjedi", rekao je Ljubišić nakon meča.

/Golgeteri Borca: U Borik na svjetski rukomet!/

U nastavku, kad su Litvanci stigli na dva razlike i prijetili da smanje na samo "minus jedan", Ljubišić je čak pogodio mrežu od svog gola i "podigao" izabranike Mirka Mikića. Od tog trenutka, crveno-plavi su dobili dodatni vjetar u leđa i na kraju ubjedljivo slavili sa "plus 13".

"Ne bih rekao da smo dali šansu Švijesi da se vrati, istina imali smo neku krizu u napadu, ali smo ulaskom Dejana Unčanina dobili iskustvo u napadu, lopta se ubrzala, a bitno je da smo u odbrani nastavili da igramo u ritmu. Primili smo malo golova, 16, a dali 29 iako trener Mirko Mikić nije bio posebno zadovoljan. Najbitnije da smo došli po pobjedu i ostvarili je".

Na pitanje da li je njegov pogodak u drugom dijelu bio prekretnica za pobjedu, Ljubišić je skromno priznao da zasluge idu Unčaninu.

"Nisam ja baš zaslužan s jednim postignutim golom, već Unčanin, koji je svojim iskustvom podigao tim i sve je bilo lakše. Kad smo podigli razliku na četiri - pet golova, i oni su počeli da griješe i sve je došlo kako treba. Čak je na kraju Mikić pružio priliku mladim igračima kao što su Marko Lukić i Arsenije Bubić, što me raduje više od svega".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

AJ Borac... AJ Hana....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC