Za informacije o Gačiću vlada nudi 50.000 KM

Autor:

Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela odluku o raspisivanju nagrade u iznosu od 50.000 KM za lice koje prijavi informaciju koja će dovesti do hapšenja višestrukog ubice Edina Gačića, za kojim je raspisana potjernica.

0
A- A A+
edin gačić Foto: Mondo/MUP Kantona Sarajevo

Uprava policije zadužena je da uz konsultacije sa ministarstvima pravde, unutrašnjih poslova i finansija propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije lica koje prijavi informaciju, te načinu i rokovima isplate nagrade.

Ova nagrada isključivo se odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu sigurnost i samu potragu, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Potvrdio je to danas novinarima u Sarajevu premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je jasno kazao da poziv građanima za dostavljanje informacije o tom bjeguncu ne znači poziv na "lov Gačića".

Upozorio je građane da se nipošto ne upuštaju u potragu za Gačićem koji je osumnjičen za ubistvo policajca Federalne uprave policije Mahira Begića i Suada Sultanića kojeg je ubio u Podorašcu kod Konjica.

Forto je pozvao građane da sve informacije podijele s pripadnicima policije, ukoliko dođu do saznanja gdje se Gačić nalazi.

Istaknuo je da dodatne nove informacije o potrazi ne može podijeliti s javnosti.

Ostale vijesti