Whitesnake otvara Gitarijadu! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Potvrđeno je, Kaverdejl - "uzbuđeni smo"!

0
A- A A+

Potvrđeno je – Whitesnake dolazi na Gitarijadu!

Prethodnog vikenda spekulisalo se o dolasku britanskih legendi u Zaječar, a bend je u utorak ujutru potvrdio nastup na svom zvaničnom sajtu.

Gradonačelnik Zaječara, gospodin Boško Ničić, ne krije zadovoljstvo što je Dejvid Kaverdejl prihvatio ponudu da otvori ovu prestižnu manifestaciju i doda Zaječar u spisak svetskih gradova koji imaju čast da ih Whitesnake uključi u svoju "Flesh & Blood" turneju.

"Odmah po završetku prošlogodišnje Gitarijade, kada je Billy Idol potukao sve rekorde posete, fanovi su izrazili želju da vide Whitesnake na Kraljevici. Stupili smo u kontakt sa grupom kojoj je Srbija uvek bila jedna od omiljenih destinacija i dogovorili se da Whitesnake otvori ovogodišnju Gitarijadu, na obostrano zadovoljstvo! Kao najstariji rock’n’roll festival na Balkanu, imamo obavezu da svake godine dajemo što bolji i kvalitetniji program domaćoj, regionalnoj i stranoj publici i verujem da će Whitesnake prirediti spektakl, te potući rekord posete festivala," rekao je Ničić.

Podjednako optimističan je i jedan od najvećih pevača na svetu, Dejvid Kaverdejl.

"Zaista smo uzbuđeni i ne možemo da dočekamo nastup na 53. Gitarijadi 2019 u Zaječaru! Gitarijada će samim tim postati deo velike i kontinuirane proslave 40 godina karijere grupe Whitesnake. Izuzetno sam počastvovan i zahvalan što četiri dekade, zajedno sa milionima fanova širom sveta, slavimo ljubav, dobru muziku i pozitivnu energiju! Hvala vam što ste zajedno sa nama u ovoj fascinantnoj misiji," rekao je Kaverdejl.

Trodnevni festival, od 27. do 29.juna 2019, održaće se na istom prostoru na Kraljevici kao i prošlogodišnji.

Whitesnake smo poslednji put slušali pre četiri godine u Pioniru, kada je uz njihove hitove uživalo više od 15.000 rokera.

Izvor: YouTube/emimusic

Tagovi:

Ostale vijesti