• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampionski ritam Zvezde traje: Voša opet lak plen

Autor mondo.rs

Crveno-beli nastavili gde su stali pre zimske pauze...

 Šampionski ritam Zvezde traje: Voša opet lak plen Izvor: MN PRESS

Poručio je nedavno Vladan Milojević ljubiteljima fudbala u Srbiji da su privilegovani jer mogu uživo da gledaju Marka Marina, a vezista Crvene zvezde još dva puta pokazao zbog čega.

U prvoj takmičarskoj utakmici posle zimske pauze maestralno je proigrao Veljka Simića za drugi gol protiv Vojvodine, a onda i Pavkova u poslednjim trenucima utakmice koja je nekada predstavljala derbi domaćeg fudbala.

Kažemo nekada, jer su beogradski crveno-beli ove subote i osmi put uzastopno savladali novosadskog rivala. Posle septembarskih 4:1, u Beogradu je bilo:

Crvena zvezda - Vojvodina 4:0 (2:0).

Prvo se Ričmond Boaći lepo snašao u 24. minutu posle blokiranog šuta Veljka Simića, a samo četiri minuta kasnije Simić je uspeo da se upiše u strelce, iskoristivši fenomenalnu asistenciju Marina spoljnim delom kopačke pored dvojice protivničkig igrača.

Utisak je da je taj momenat i "prelomio" utakmicu.

U drugom poluvremenu Boaći je uspeo još jednom da matira Emila Rockova, kada je u 68. minutu spustio loptu u gol posle centaršuta Filipa Stojkovića. Očigledno, povratak na staru frizuru - o čemu je Zvezdin napadač govorio tokom priprema u Antaliji - pokazao se kao dobar potez.

I, za kraj, Marko Marin nas je počastio još jednom majstorijom. Ovaj put proigravši Milana Pavkova, kom je svega 15 minuta u igri bilo dovoljno da postigne gol.

Bez obzira što su domaći bili bez dvojice lakše povređenih prvotimaca - Milana Rodića i Dušana Jovančića - i u startnoj postavi imali dvojicu debitanata, Nemanju Milunovića i Milana Gajića, a tokom drugog poluvremena i Erika Jirku i Mirka Ivanića, razlika u kvalitetu ova dva tima bila je očigledna.

Nisu igrači Vojvodine bili toliko loši, ali u ovom trenutku jednostavno ne mogu da pariraju timu koji i dalje nema poraz ove sezone u prvenstvu, a videćemo kako će se snaći idućeg vikenda kada im u goste dolazi drugoplasirani Radnički iz Niša, koji je u ovom 22. kolu savladao Čukarički 2:0.

Crveno-beli će igrati u Surdulici protiv Radnika, a potom nas u subotu, 2. marta, čeka "večiti derbi".

CRVENA ZVEZDA: Borjan - F. Stojković, Savić, Milunović, Gajić - Jovičić, Čaušić - Ben (62. Jirka), Marin, Simić (84. Ivanić) - Boaći (75. Pavkov).

VOJVODINA: Rockov - A. Stojković, Graovac, Saničanin, Devetak - Milojević, Mitošević - Đuričin, Đurić (64. Nešković), Gojkov (78. Mesarović) - Eze (73. Matić).

Sudija: Milan Ilić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 4:0 od 89. minuta pogotkom Milana Pavkova posle još jedne maestralne asistencije Marka Marina.

- I četvrti debitant ove subote zaigraće za Crvenu zvezdu. Od 84. minuta umesto Veljka Simića na terenu je nekadašnji kapiten Vojvodine - Mirko Ivanić.

- Još oko 15 minuta do kraja utakmice. Pitanje pobednika odavno je rešeno...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 68. minuta još jednim pogotkom Ričmonda Boaćija, ovaj put na asistenciju Filipa Stojkovića, koji je centrirao sa desne strane. Graovac nije bio dobro postavljen, što je Zvezdin napadač iskoristio da spusti loptu u gol.

- Sjajna odbrana Milana Borjana u 63. minutu! Potpuno sam na 11 metara bio je Ognjen Đuričin, ali je golman sa najviše odbrana u grupnoj fazi tekuće Lige šampiona bio uspešniji.

- Od 62. minuta u timu Crvene zvezde biće i treći debitant. Umesto Bena ušao je Slovak Erik Jirka.

- Dobra akcija Vojvodine po desnoj strani u 57. minutu, posle koje se u prilici našao Eze, ali je Borjan uspeo da odbrani njegov šut. Bila je to najbolja prilika za goste u dosadašnjem toku utakmice.

- I po povratku sa odmora, bar u prvih 10 minuta, Zvezdini fudbaleri uspešno kontrolišu dešavanja na terenu, a imali su i dobru šansu u 54. minutu, u kojoj se našao Ben, ali je Rockov na vreme istrčao i odbranio njegov šut.

- Odlična poseta na stadionu Rajko Mitić. Zvanično: 22.364 gledalaca.

- Sjajno je Ben proigrao Simića u 49. minutu, ali se krilo crveno-belih spetljalo pred golom Rockova, promašio je loptu i tako propustio priliku da se po drugi put upiše u strelce ove subote.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Juriš od starta isplatio se Crvenoj zvezdi sredinom prvog poluvremena, kada je sa dva brza gola stigla do lepe prednosti. Prvo se Boaći lepo snašao, a onda i Simić realizovao sjajnu asistenciju Marka Marina. Moraće gosti mnogo toga da promene u svojoj igri da bi uneli neizvesnost u drugom poluvremenu.

- Prepustili su domaći posed gostima posle dva brza gola, a sigurnom igrom u odbrani uspešno neutrališu sve napade Vojvodine. Još pet minuta do odlaska na odmor.

- Iznenada se ukazala šansa Graovcu posle loše procene Zvezdinih igrača na centaršut Đurića, ali je šutirao preko gola. Bilo je to u 36. minutu.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 28. minuta, pogotkom Veljka Simića. Lepo je obišao Rockova posle fenomenalne asistencije Marka Marina.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 24. minuta pogotkom Ričmonda Boaćija. Vrlo lepo se snašao napadač crveno-belih posle blokiranog pokušaja Veljka Simića.

Najavio je Ričmond Boaći nedavno u Antaliji da se ošišao zbog golova i evo odmaj prvog.

Boaći vratio frizuru zbog golova


- Odličan šut Marina iz "slobodnjaka" u 20. minutu, ali i odlična intervencija Rockova.

- Bez konkretnih šansi u prvih 15 minuta. Zvezda ima inicijativu, ali su i gosti uspeli da se oslobode početnog pritiska i u par navrata dođu pred kazneni prostor crveno-belih.

- Žestok pritisak crveno-belih u prvih pet minuta.

- Korner za Crvenu zvezdu posle samo 30 sekundi igre. Marin je odlično centrirao, a Rockov "zaplivao" u prazno. Na njegovu sreću, Aranđel Stojković dobro je intervenisao i ponovo poslao loptu u korner, posle kog je opet bila gužva u petercu gostiju, ali je Rockov ovaj put bio sigurniji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC