• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel u Derventi otvara i četvrti "front"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Jedini klub iz Republike Srpske koji se takmiči u četiri takmičenja, gostovanjem u Derventi u subotu započinje nastup i u domaćem prvenstvu, a već u srijedu igra zaostali meč protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. U martu devet mečeva!

 RK Derventa RK Borac m:tel najava Premijer liga BiH 15. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Obaveze u Evropi i nastup u EHF Čelendž Kupu, poremetili su raspored Rukometnog kluba Borac m:tel na domaćoj sceni, pa će "crveno-plavi" u subotu imati prvi meč ove godine u Premijer ligi BiH.

U vrijeme kada su Banjalučani igrali revanš osmine finala evropskog takmičenja, gdje su u dvomeču eliminisali litvansku Švijesu i plasirali se u četvrtfinale, ostali premijerligaši igrali su mečeve prvog proljećnog, odnosno 14. kola, dok je duel Borca m:tel i Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja prolongiran.

Taj meč će biti odigran već u srijedu u "Boriku" od 19 časova, a prije toga Banjalučani će u subotu igrati duel 15. kola protiv Dervente.

Zgusnut raspored ne ostavlja previše prostora za odmor izabranicima Mirka Mikića, koje u narednom periodu očekuje veliki broj utakmica, s obzirom da osim pomenutih nastupa u Evropi i prvenstvu BiH, očekuju dueli i u Kupu BiH, te Kupu Republike Srpske.

"U Derventi očekujemo nastavak pozitivne serije, s obzirom da smo vezali devet zvaničnih mečeva bez poraza. Važno je da nastavimo u tom ritmu i da maksimalno shvatimo ekipu Dervente, koja može biti izuzetno opasna. Uigrani su, praktično još od pionira igraju zajedno i to im je glavno oružje. Ali, smatram da imamo širu klupu i kvalitetnije igrače, pa se nadam novoj pobjedi", rekao je Mikić u najavi gostujućeg meča sa Dervenćanima, koji je na programu u subotu od 19 časova.

Poslije evropskih utakmica i Kupa BiH, gdje su dogurali do polufinala (protivnik Bosna iz Visokog), na red je došlo i prvenstvo.

Sigurno da su "crveno-plavi" poprilično umorni nakon svih ovih dvoboja, ali pred Banjalučanima je još teži period, s obzirom da ih u martu očekuje čak devet mečeva.

Izvor: MONDO

"Sigurno ima umora, ali praktično da naše obaveze nisu ni počele. Slijedi nam paklen ritam utakmica srijedom i subotom, u martu čak devet susreta i ako sada nismo spremni, kako će nam tek biti tada? Ipak, moram pohvaliti našeg kondicionog trenera, prof. dr Nenada Rađevića što je odlično spremio ekipu i kada je u pitanju fizičko stanje i umor, to se za sada ne osjeti, tako da ne moram da brinem", naglasio je Mikić.

Ipak, i pored svih obaveza, Borac m:tel odlično "gura" na svim poljima, što je jedinstven slučaj za klubove iz Republike Srpske.

Ciljevi ostaju isti - trofeji u svim takmičenjima.

"Svaki meč je bitan. Moramo tako igrati jer imamo širinu i kvalitet, možda i najširi roster u ligi, a pristup svakom meču mora biti maksimalno ozbiljan, kao da je svaka utakmica za titulu i to je jedini ispravan način na koji ekipa treba da igra i da se ponaša. Ambicije ostaju iste na svim frontovima, da napravimo što bolji rezultat, kao i u Evropi."

Mikić ističe da nema problema sa motivacijom igrača.

"Često apostrofiram da ne postoje lagane utakmice i laki protivnici. Postoje samo ozbiljni i neozbiljni igrači. Svaki igrač koji uđe u 'lakšu' utakmicu, gdje smo mi favoriti, on nije ozbiljan igrač. Takav pristup nikada ne smije biti i insistiraću da se svaka utakmica shvati kao da je finale svjetskog prvenstva", kaže trener Borca m:tel, koji u Derventi vjerovatno neće moći računati na povrijeđenog Gorana Daničića, dok je blažu povredu u Doboju zaradio prvi čuvar mreže Bojan Ljubišić, kojeg Mikić želi da poštedi, ukoliko to razvoj meča protiv Dervente dozvoli.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Lijevo krilo "crveno-plavih" Bojan Rađenović uvjeren je da će i u Derventi Borac m:tel nastaviti seriju nepobjedivosti.

"Naučio sam da je svako gostovanje u ovoj ligi teško i naporno. Ali, vjerujem u svoju ekipu, znam da će biti teško, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Dobar niz rezultata sam po sebi je dovoljan za motivaciju da nastavimo sa pobjedama. Motivacija ne bi trebalo da bude problem za profesionalne igrače i uvjeren sam da neće biti problema", poručio je Rađenović.

Uz utakmicu manje, Borac m:tel trenutno je trećeplasirani tim lige sa 25 bodova, osam manje od vodećeg dvojca Bosne iz Visokog i Gračanice.

S druge strane, Derventa je pretposljednja, sa samo tri trijumfa i jednim remijem na 14 mečeva.

PREMIJER LIGA BIH - 15. KOLO:

Zrinjski - Sloga (D)
Vogošća - Gračanica
Goražde - Lokomotiva
Derventa - Borac m:tel
Sloga (GV/U) - Maglaj
Bosna - Konjuh
Slavija - Leotar

TABELA: Bosna 33, Gračanica 33, Borac m:tel (-1) 25, Vogošća 24, Leotar 24, Sloga (GV/U) (-1) 23, Sloga (D) 22, Konjuh 22, Zrinjski 20, Lokomotiva 19, Maglaj 17, Goražde 13, Derventa 10, Slavija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC