• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg: Na pobjedu za Ketu!

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri Širokog Brijega u derbiju 22. kola Premijer lige BiH dočekuju Sarajevo (nedjelja, 18 časova).

U prostorijama Širokog Brijega održana je konferencija za novinare oči utakmice sa Sarajevom, koja će biti odigrana u nedjelju.

Trener Goce Sedloski istakao je da zna ko dolazi na "Pecaru".

"Sarajevo je prva ekipa na tabeli, koja ima dosta bodova i kvalitetne igrače prema naprijed koji mogu riješiti utakmicu. Ipak, mi smo Široki, igramo kod kuće i daćemo sve od sebe za dobar rezultat, te nećemo odustati od našeg stila igre", istaknao je strateg Širokobriježana.

Sedloski je naglasio kako im fale Matić, Bagarić, Pamić, navodeći kako su to ključni igrači ekipe, ali da se nada da će uspjeti dobro odigrati i bez spomenute trojke.

"To će biti lijepa utakmica i neka bolji pobijedi. Znamo i što se događalo ovih dana, svi smo u šoku", rekao je Sedloski i podsjetio na preminulog mladog golmana Krešimira Bandića Ketu.

"Ono što sam vidio na treningu juče daje mi sigurnost da možemo napraviti dobar rezultat. Mi ćemo igrati za onog igrača koji je do neki dan bio s nama i dijelio svlačionicu, to će biti jedan motiv za nas, da uzvratimo tako našem Keti", kazao je Sedloski.

Dodao je da Sarajevo ima dosta bodova i da su vjerovatno već prvaci, iako do kraja ima još dosta kola.

"Mi se možemo nositi, sutra je nova utakmica, novo dokazivanje i nadam se da će biti dobar rezultat, onakav kakvim ga svi priželjkujemo", naglasio je trener ekipe s "Pecare".

Luka Begonja, jedan od igrača Širokog Brijega, istaknao je kako se nada da će njegov klub ponoviti dobru igru kao u utakmici sa Zrinjskim.

"Ako ponovimo onakvih 65-70 minuta, pokažemo htijenje, želju i volju, rezultat neće izostati. Sve ovo što se dogodilo u posljednja dva tri-dana šokiralo nas je, tek smo juče došli k sebi i idemo odigrati utakmicu za našeg Ketu", kazao je Begonja.

Petar Franjić kazao je da je događaj oko preminulog Bandića sve potresao, no da trebaju pokazati da mogu igrati i pružiti partiju kao što je to bilo protiv Zrinjskog.

Inače, Sarajevo je prvoplasirani tim prvenstva sa 49 bodova i eventualnom pobjedom sutra bi dodatno povećao šanse za osvajanje titule.

S druge strane, Širokom su "za vratom" Željezničar, Sloboda i Mladost koji imaju bod, odnosno, tri boda manje.

PREMIJER LIGA BiH - 22. KOLO:

u subotu

Čelik - GOŠK 15.00
Krupa - Tuzla siti
Mladost - Zrinjski
Radnik - Zvijezda 09
Sloboda - Željezničar

u nedjelju

Široki Brijeg - Sarajevo 18.00

TABELA: Sarajevo 49, Zrinjski 40, Široki Brijeg 32, Željezničar 31, Sloboda 29, Mladost 29, Radnik 26, Čelik 25, Zvijezda 09 23, Tuzla siti 21, GOŠK 19, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC