• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbog Kreše, pozitivno na terenu i tribinama"

Autor mondo.ba

Derbi susret 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u nedjelju na širokobriješkoj "Pecari", gdje gostuje lider prvenstva, ekipa Sarajeva.

 Široki Brijeg - Sarajevo, najava Premijer liga BiH, 22. kolo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zbog tragične smrti mladog golmana Širokog Brijega Krešimira Bandića u "drugi plan" je pala sama utakmica protiv "bordo" tima, što je u najavi susreta, potvrdio i pomoćni trener hercegovačke ekipe Jure Ivanković.

"To bi bio derbi kola i možda cijele završnice prvenstva, da se nije dogodila ova tragedija s našim Krešom, koja nas je sve pogodila i potresla, pa nam se teško skoncentrisati na samu utakmicu. Pogotovo igračima od kojih se traži puni angažman. Vjerujem da će najviše iz tog razloga biti teška i zahtjevna utakmica. Mi smo se pripremali za Sarajevo i nadam se da će naši fudbaleri da smognu snage da prevaziđu sve probleme. A da li će to biti dovoljno za pobjedu i tri boda kojima se nadamo i priželjkujemo, vidjećemo. Nadam se takođe da će njihov trud publika prepoznati i da će zbog cijele situacije vladati pozitivna atmosfera na terenu i na tribinima. Pa neka pobijedi bolji", rekao je pomoćnik Goce Sedloskog.

Šef struke kluba sa "Koševa" Husref Musemić istakao je da će susret protiv Širokog Brijega biti izuzetno težak i zahtjevan za oba tima.

"Široki Brijeg je kvalitetna ekipa i tradicija je tu na njihovoj strani na 'Pecari', međutim, mi smo u ovom trenutku tu gdje jesmo, i normalno da želimo tu i da ostanemo. Želimo da odigramo kvalitetan meč, a imam sve igrače na raspolaganju i s te strane nemamo nikakvih problema", rekao je Musemić.

Utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva igra se u nedjelju na "Pecari" s početkom u 18 časova i počeće minutom šutnje kako bi se odala počast mladom čuvaru mreže domaćina, kao i svi ostali dvoboji u 22. kolu.

PREMIJER LIGA BiH - 22. KOLO:

u subotu

Čelik - GOŠK 15.00
Krupa - Tuzla siti
Mladost - Zrinjski
Radnik - Zvijezda 09
Sloboda - Željezničar

u nedjelju

Široki Brijeg - Sarajevo 18.00

TABELA: Sarajevo 49, Zrinjski 40, Široki Brijeg 32, Željezničar 31, Sloboda 29, Mladost 29, Radnik 26, Čelik 25, Zvijezda 09 23, Tuzla siti 21, GOŠK 19, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC