Umjesto na Mundobasket, Hrvati će u NBA

Autor:

Hrvatska košarkaška reprezentacija dobila je poziv da uz Kinu popuni NBA ljetnju ligu.

Umjesto na Mundobasket, Hrvati će u NBA Foto: Elsa/Getty Images/Guliver

Hrvatska neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu, koje se od 31. avgusta do 15. septembra održava u Kini, ali će se nešto ranije pojaviti na NBA ljetnjoj ligi.

"Dobili smo poziv od NBA lige, koji ćemo prihvatiti i idemo u prvoj polovini jula u Las Vegas da igramo Ljetnju NBA ligu", najavio je Stojko Vranković, predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske.

Poziv na adresu hrvatske "kuće košarke" stigao je krajem februara, a sada je konačno prihvaćen, objavili su Amerikanci. 

"Kina i Hrvatska poslaće će reprezentacije na NBA ljetnju ligu ove godine i tako se pridružiti svim NBA klubova u Vegasu", rekao je američki novinar Tim Rejnolds.

NBA ljetnja liga, pored gostiju, uvela je i novinu da se sve utakmice igraju u istom gradu, a ne u tri, što je do ove godine bio slučaj.

"Naša je procjena da je to odlična stvar, jer ćemo u Las Vegasu imati šest jakih utakmica, imaćemo šest prenosa na NBA TV.  Pozivnice će ići na adresu svih, a Bogdanović i Šarić, ako bude željeli, naravno da su dobrodošli. Iako znamo da je Ljetna liga za one igrače u razvoju u NBA ligi. Mi ćemo se u selekciji bazirati na one igrače koji bi trebalo da iznesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", objasnio je Vranković za hrvatske medije.

Tagovi:

Ostale vijesti