• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

S. Makedonija do boda u Sloveniji, ali Poljska na vrhu

Autor mondo.rs

Levandovski i saigrači tek u finišu slomili otport Letonaca. Belgija lagano do bodova na Kipru.

Loša procena letonskih defanzivaca i odličan skok Roberta Levandovskog u 76. minutu rasteretili su atmosferu na stadionu u Varšavi, a potom je Kamil Glik u 84. otklonio svaku dilemu oko pitanja pobednika u ovoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pošto su prethodno savladali i Austriju (1:0), Poljaci su sada na vrhu tabele Grupe G, a po četiri boda imaju Izrael - koji je nešto ranije savladao Austriju 4:2 - i Severna Makedonija, koja je osvojila veliki bod u Ljubljani (1:1), a prethodno je pobedila Letoniju 3:1.

Domaćin je poveo 34. minutu preko veziste Fenerbahčea, Mihe Zajca, ali je već u 47. bilo 1:1, pošto je Enis Bardi iz Levantea bio precizan u kontranapadu.

Izabranici Igora Angelovskog odlično su započeli kvalifikacije i u odličnoj atmosferi dočekuju junski duel sa Poljskom u Skoplju.

Istovremeno kad i ove utakmice, Belgija je lako došla do bodova na Kipru - 2:0, golovima u prvih 20. minuta. Eden Azar u 10, pa Miši Batšuai u 18. doneli su gostima zadovoljavajuću prednost, te u nastavku meča nisu previše "zapinjali", više vodeći računa da se neko ne povredi.

Belgijanci su se već izdvojili na vodećem mestu Grupe I sa šest bodova - iza njih su četiri selekcije sa po tri - a u junskim duelima protiv Kazahstana i Škotske kod kuće ne bi trebalo da imaju većih problema da održe maksimalan učinak.

Veliku pobedu ove nedelje ostvarili su reprezentativci Severne Irske, koji su na svom terenu slavili protiv Belorusije 2:1 za prvo mesto Grupe C sa šest bodova! Prethodno su bili bolji od Estonije 2:0, a večeras su na najbolji način iskoristili poraz Holandije od Nemačke 2:3.

Za veliko slavlje pobrinuo se Džoš Magenis u 87. minutu. Prethodno je vođstvo Ostrvljanima doneo Džoni Evans u 30, a izjednačenje gostima Igor Staševič tri minuta kasnije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC