ATP: Finalni turnir od 2021. bliže nama

Autor:

Posle Londona i O2 Arene završni turnir osmorice najboljih od 2021. seli se u Italiju

ATP: Finalni turnir od 2021. bliže nama Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney

Najboljih osam igrača sa ATP liste posle Šangaja (2005-2008) i Londona (2009-2020) od 2021. godine za titulu na završnom turniru sezone će se boriti u Italiji.

ATP je saopštio da će se finale sezone od 2021. do 2025. biti održano u Torino. Italijanski grad dobio je prednost u odnosu na Mančester, Tokio i Singapur, koji su bili u konkurenciji za domaćina.

Najbolji oktet sezone ubuduće će se za trofej boriti u Pala Alpituru, dvorani smeštenoj nedaleko od Olimpijskog stadiona u Torinu, kapaciteta 16.600 mesta.

Multifunkcionalna dvorana sagrađena je pred Zimske olimpijske igre 2006. godine koje su održane u tom gradu i najveća je zatvorena sportska hala u Italiji.

Novak Đoković, prvi reket sveta i predsednik ATP saveta igrača, izrazio je zadovoljstvo što će se završni turnir preseliti u Italiju.

"Finalni turnir je najveći i naprestižniji turnir koji imamo na ATP turu. Taj turnir kroz istoriju se selio u mnogo gradove i lično se radujem što će se u budućnosti igrati u Torinu. Do tada ima još mnogo vremena, ali sam siguran da će igrači biti uzbuđeni da nastupaju tamo, a nadam se da ću i ja biti deo tog posebnog događaja", poručio je Đoković, koji je u karijeri pet puta osvajao pehar završnog turnira sezone.

Finalni turnir sezone prvi put je organizovan 1970. godine u Tokiju, a nkon toga igrao se u brojnim velikim svetskim gradovima - Parizu, Barseloni, Bostonu, Melburnu, Stokholmu, Hjustonu, Njujorku, Frankfurtu, Hanoveru, Lisabonu i Sidneju.

Tagovi:

Ostale vijesti