• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep je tražio da ekipa ovo ne gleda: Petarda pred Barsu

Autor mondo.rs

Menadžer Sitija savetovao je igračima da odu u grad u petak uveče, ali je on gledao utakmicu, sigurno.

Jirgen Klop rekao je u najavi prve utakmice 36. kola Premijer lige da je igračima rekao da samo pobedama u svakoj od preostale tri utakmice u prvenstvu mogu da ostanu sigurni da jednog dana neće imati za čim da žale ako Liverpul ne osvoji titulu.

Menadžer "redsa" pomirio se juče sa činjenicom da se o tome dalje pita Mančester siti, koji je posle eliminacije iz Lige šampiona osvojio šest bodova u derbijima sa Totenhemom i Mančester junajtedom, ali nije želeo da se pomiri sa ocenama da povratak rivala na prvo mesto znači i kraj trke.

Ekipa je pred 53.250 navijača na "Enfildu" odgovorila na najbolji način i maksimalno iskoristila dolazak poslednjeg tima na tabeli za podizanje tonusa pred izlazak na "Kamp nou" naredne srede i suočavanje sa Lionelom Mesijem.

Goleadu je otvorio Nabi Keita najbržim golom kluba u istoriji lige, nakon čega je Sadio Mane dva puta stizao Mohameda Salaha na listi strelaca, a aktuelni fudbaler godine u Engleskoj dva puta odgovarao, 20. i 21. pogotkom za konačnih: Liverpul - Hadersfild 5:0 (2:0).

Dve večeri ranije, nakon što je i treći put od dolaska na Ostrvo osvojio tri boda na "Old trafordu", menadžer šampiona Pep Gvardiola poručio je igračima da u petak uveče izađu u grad ili provedu vreme sa svojim najdražima, ali da ne gledaju utakmicu "redsa" na televiziji.



Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold (od 87' Gomez), Lovren, Van Dajk, Robertson - Henderson, Vajnaldum (od 72' Šaćiri), Keita - Salah, Staridž (od 72' Čemberlen), Mane.

Hadersfild: Lesl - Smit, Šnidler, Kongolo, Durm - Stanković - Grent, Bakuna, Hog, Mbenza - Munie.

Nije obrazlagao zbog čega konkretno, što i nije loše, jer ovako svako može da razume na svoj način. Tako će biti i onih koji će reći da je Španac pretpostavljao nekoliko lopti u mreži učesnika Čempionšipa u sezoni 2019/20 od kog je ove sezone na gostovanjima gore prolazio samo još jedan eliminisani tim, Fulam.

Ekipa koju je Jan Zivert dovukao do kraja sezone po odlasku njegovog bivšeg šefa, Davida Vagnera, osvojila je četiri od poslednjih 60 bodova u prvenstvu.

Bez namere da bilo koga uvredimo, realnost je da Klop nije mogao da poželi boljeg sparing partnera dve večeri posle nepovoljnog rezultata iz Mančestera, a pet pred izlazak na stadion jednog od najuspešnijih timova u modernom fudbalu sa, verovatno, najboljim igračem u istoriji ove igre.

Liverpul (91)

01/05 LŠ Barselona (G)
05/05 PL Njukasl (G)
07/05 LŠ Barselona (D)
12/05 PL Vulverhempton (D)
01/06 LŠ finale* (N)

Mančester siti (89)

28/04 PL Barnli (G)
04/05 PL Lester (D)
12/05 PL Brajton (G)
18/05 FA Votford (N)

*napomena: zvezdicom je označen datum finala Lige šampiona


Rezultati 36. kola:

petak

Liverpul - Hadersfild 5:0 (2:0)
/Keita 1, Mane 23, 66, Salah 45+1, 83/

subota

Totenhem - Vest Hem 13.30
Kristal Palas - Everton 16.00
Fulam - Kardif
Sautempton - Bornmut
Votford - Vulverhempton
Brajton - Njukasl 18.30

nedelja

Lester - Arsenal 13.00
Barnli - Mančester siti 15.05
Mančester junajted - Čelsi 17.30

Tabela: Liverpul (+1) 91, Mančester siti 89, Totenhem 70, Čelsi 67, Arsenal 66, Mančester junajted 64, Vulverhempton 51, Everton 49, Lester 48, Vest Hem 43, Kristal Palas 42, Njukasl 41, Bornmut 41, Barnli 40, Sautempton 37, Brajton 34, Kardif 31, Fulam 23, Hadersfild 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC