• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ArcelorMittal otpušta 300 radnika u Prijedoru

Autori mondo.ba Autori Fena

ArcelorMittal Prijedor smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih kako bi produžili životni vijek rudnika u Omarskoj, saopšteno je iz ove kompanije.

"Zbog stalne neizvjesnosti oko dugoročne budućnosti proizvodnje željezne rude u Prijedoru, ArcelorMittal Prijedor je morao donijeti tešku odluku o smanjenju proizvodnje željezne rude sa 1,5 na 1,0 milion tona, kako bi zaštitio što veći broj zaposlenih u dužem vremenskom periodu", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će ArcelorMittal Zenica, kao jedini kupac ArcelorMittal Prijedor, smanjiti svoju potrošnju željezne rude iz Omarske i umjesto toga uvoziti dodatnu količinu željezne rude od dobavljača van Bosne i Hercegovine.

"Smanjenjem proizvodnje na milion tona godišnje, efektivni vijek rudnika Omarska biće produžen za period do 10 godina. Bez preduzimanja ovih mjera, rudnik će morati da se zatvori 2025. godine", navodi su u saopeštnju.

Očekuje se da će novi plan biti u primjeni počev od 1. septembra 2019. godine.

"Duboko žalimo što će ove suštinske mjere neizbježno dovesti do gubitka 300 zaposlenih u ArcelorMittal Prijedor. To je značajan procenat od oko 800 zaposlenika u ArcelorMittal Prijedor, ali smo bili prisiljeni da donesemo ovu tešku odluku zbog nesigurnosti postojanja budućnosti rudarstva u Prijedoru. Kompanija će blisko sarađivati s predstavnicima Sindikata i pružiti svu moguću pomoć ugroženim zaposlenicima", istakli su iz “Mittala”.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE