Preminula čuvena Doris Dej (FOTO, VIDEO)

Autor:

Slavna glumica i pevačica preminula je u 98. godini.

0
A- A A+

Doris Dej, zvezda filmova pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, preminula je u 98. godini, saopštila je njena fondacija, prenosi "Associated Press".

Dej je bila jedna od najvećih zvezda u američkoj istoriji, a nakon što se penzionisala u pedesetim godinama života, posvetila se aktivizmu, spašavala je i brinula o životinjama.

Dobila je Oskara za najoriginalniju pesmu pre više od pola veka, višestruka je dobitnica Gremija, a dobila je čak dve zvezde na pločnicima Holivuda - jednu za njen rad na filmu, drugu za doprinos u svetu muzike.

Njena fondacija za životinje je potvrdila da je preminula u ponedeljak u svom domu u Kaliforniji, kao i da je bila okružena bliskim prijateljima i porodicom. "Bila je u savršenom zdravstvenom stanju za svoje godine dok nedavno nije dobila ozbiljnu upalu pluća", istakli su oni.

Dej je bila poznata po "mednom" glasu, plavoj kosi i velikom osmehu. Bila je udata čak četiri puta, a jedini sin, muzičar i producent Teri Melčer, preminuo je 20014. godine. Proslavila je 97. rođendan 3. aprila.

Izvor: YouTube/gbcx777

Izvor: YouTube/zennmann

Izvor: YouTube/epropuesta

Ostale vijesti