• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: "Ujedinio" se rukomet u Srpskoj

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Poslije mnogo godina trzavica i međusobnog nerazumijevanja u Rukometnom savezu Republike Srpske, na posljednjoj sjednici u Trebinju, pokazano je puno jedinstvo svih klubova.

 Skupština RS RS: Jednoglasno donesene odluke! Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometni savez Republike Srpske (RS RS) poslije dugo vremena održao je Skupštinu, koja je zajednički donijela niz bitnih odluka za razvoj našeg najtrofenijeg sporta.

Delegati iz svih regija, kao i predstavnici 34 kluba, poslije završnog turnira Kupa RS u Trebinju, gdje je trofej osvojila Sloga iz Doboja, JEDNOGLASNO su donijeli sve odluke, što je dosad bilo nezamislivo!

POVEZANE VIJESTI

Usvojene su izmjene Statuta, potvrđene odluke sa prethodne Skupštine RS RS, usvojen je Pravilnik o radu Skupštine koji dosad nije ni postojao, prihvaćena odluka o supenziji Banjalučkog regionalnog rukometanog saveza zbog neregularnosti u radu, kao i usvojena odlula o registracionom pravilniku RS RS i druge...

"Predsjednik Saveza Marinko Umičević je najzaslužniji za ispoljeno jedinstvo na Skupštini Saveza. U Trebinju je na njegovu inicijativu održan sastanak, uputio je brojne konstruktivne prijedloge i pronašli smo zajednički jezik koji je u interesu klubova u Republici Srpskoj. Svima nam je to prioritet, pružili smo podršku jedni drugima. Zauzet je jednoglasan stav da se propozicije takmičenja moraju poštovati", rekla je našem portalu Zvjezdana Nedić iz brčanske Lokomotive.

Predsjednik trebinjskog Leotara Vladan Šegrt smatra da je na Skupštini RS RS i na sjednici Upravnog odbora RS RS, koji se uglavnom bavio pripremama za sjednicu Skupštine, napravljen veliki pomak.

"Nas u Hercegovini raduje jedinstvo rukometnih radnika, iako nisu bili prisutni baš svi. Nedostajalo je desetak predstavnika od nas ukupno 50-ak delegata. Dogovoreno je da Trebinje bude i iduće godine domaćin završnog turnira i da se tada ponovo održe sjednice Skupštine i Upravnog odbora. A otkud to jedinostvo? Pa, predsjednik Saveza nas je informisao da se pregovara sa velikim i ozbiljnim sponzorima, koji bi omogućili ukidanje kotizacija. To je nama iz istočnog dijela RS bio veliki problem, a probaćemo i da preko opština 'riješimo' pitanje prevoza, plaćanja službenih osoba i drugih troškova čime bi omogućili našem najtrofenijim sportu da konačno krene uzlaznom putanjom", izjavio je Šegrt za MONDO.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Marinko Umičević, prvi čovjek RS RS, "bez lažne skromnosti" potvrdio je našem portalu da je bio inicijator cijele priče. 

"Vrijeme je bilo da konačno dođu ljudi koji žive za rukomet, a ne od rukometa. Obavili smo veliki dio posla u organizacionom smislu jer na primjer poslovnik o radu nikad nije ni postojao, razne komisije, i slično. Mada mi godinu dana radimo pod pritiskom sudske odluke, da li smo uopšte validni. Kad bi se uvela neka druga arbitraža, koja bi imala prioritet u rješavanju u novom Zakonu o sportu, da ne čekamo toliko. Da smo čekali na odluku, bio bi ugašen rukomet u Srpskoj", rekao je Umičević i dodao da u radu nije štedio ni sebe, ali ni druge.

"Svi smo dali svoj maksimum i prvi put će Savez da živi od svog rada, a ne od kotizacija od klubova koji su na 'infuzijama'. Uz novac od Ministarstva porodice, omladine i sporta to je dosad bio iznos od 24.000 KM. E sad ćemo sami da tražimo sponzore, da sami napravimo 'pare' i ukinemo kotizacije. Počeli smo i da razvijamo druge centre osim Banjaluke, imaćemo Svesrpski sabor u Doboju, ženski Kup RS u Kozarskoj Dubici, imamo konačno ponovo i svoj sajt. Stalo nam je da proširimo i pomognemo ženskom rukometu, koji je na izdisaju, i sve druge odluke smo jednoglasno donijeli", istakao je predsjednik RS RS.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kebab

Svi dosadašnji direktoi RK Borac su živjeli od tog kluba. Svi predsjednici saveza su živjeli od rukometa, a ne za rukomet.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC