• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lenard i Lauri stali na kraju, 10:0 za 1:0!

Autor mondo.rs

Baksi su igrali lošije i kasnili veći dio susreta u "Forumu", a onda zaključali odbranu i napravili veliki preokret u posljednjoj četvrtini za vođstvo u finalu Istoka.

  Košarkaši Toronto Reptorsa promašili su poslednjih osam šuteva iz igre u "Forumu", koji je bučno proslavio 32:17 u posljednjoj četvrtini za vođstvo Milvoki Baksa od 1:0 u finalu Istoka.

Poput Golden Stejt Voriorsa, koji su prilično sigurno otvorili seriju sa Portland Trejlblejzersima pred svojim navijačima, i Baksi su potvrdili prednost domaćeg terena stečenu skorom 60-22.

Serijom 10:0 utakmica je završena rezultatom 108:100, što dovoljno govori kakvu priliku je jedini NBA tim iz Kanade propustio pred drugi meč u Viskonsinu u noći između petka i subote.

MILTOR G1
Izvor: YouTube

Bruk Lopez postigao je 13 od 29 poena u posljednjoj četvrtini i, uz 11 skokova i četiri asistencije, bio najefikasniji igrač u timu trenera Majka Bandeholcera, ispred MVP kandidata Janisa Adetokunba, koji je postigao 24 poena, uz 14 skokova, šest asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Nikola Mirotić i Kris Midlton ubacili su po jednu trojku iz šest pokušaja za skromnih 13, odnosno 11 poena, pa su za Bakse dragocjeni bili poeni Malkoma Brogdona sa klupe, 15. Startni plej Erik Bledso ponovo je bio najslabija karika u Badenholcerovoj petorci sa devet poena uz šut 0/6 za tri poena.

Nakon što je pogodio jedan od najvažnijih i uveliko najčuvenijih šuteva u istoriji NBA plej-ofa, u posljednjoj sekundi sedme utakmice serije sa Filadelfija Seventisiksersima, Kavaj Lenard odigrao je još jedan impresivan meč u prvoj sezoni među Reptorsima i postigao 31 poen na parketu sa kog je od oktobra samo osam timova otišlo slaveći pobjedu.


Lenard je imao i devet skokova, dvije asistencije i po tri ukradene i izgubljene lopte, ali ni sam u finišu nije uspio da stigne do pozicije sa koje bi imao koliko-toliko otvoren pogled prema košu. Ovog puta nije izostala pomoć nepouzdanog Kajla Laurija, startni plej Reptorsa ubacio je 30 poena, pokupio osam skokova i podijelio dve asistencije, međutim u noći u kojoj je Lauri pogodio sedam od devet trojki - ostali nisu mogli da "ubodu" ništa.

Paskal Siakam šutirao je 2/9, Mark Gasol 2/7, Dani Grin 1/4, Serž Ibaka 0/2, Fred Vonflit 0/2, pa i sam Lenard 1/5 za tri poena i to otprilike govori o razlozima poraza ekipe trenera Nika Nursa, koja je u većem dijelu utakmice igrala jednostavniju i bržu košarku, ali bez ubačenih šuteva koji "inače" ulaze.

Pogledajte posljednju epizodu Mondo serijala "Bogun i Ćuk 1 na 1", u kojoj je bilo riječi i o seriji finala Istoka.

Bogunović i Ćuk
Izvor: YouTube/MONDO portal




Rezultati:

utorak na srijedu

(1) Golden Stejt - (3) Portland 116:94, u seriji 1:0

srijeda na četvrtak

(1) Milvoki - (2) Toronto 108:100, u seriji 1:0

četvrtak na petak

(1) Golden Stejt - (3) Portland 3.00, u seriji 1:0

petak na subotu

(1) Milvoki - (2) Toronto 2:30, u seriji 1:0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC