• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo: Ako bude trebalo da se priča s nekim...

Autor mondo.rs

"Pričaćemo, ali ne javno", kazao je kapiten Miloš Teodosić.

Tačno 106 dana ostalo je do početka Mundobasketa u Kini.

Srbija će se u grupi "D" takmičiti sa Angolom, Filipinima i Italijom, a nema onog ko već nije upisao sve pobede i shvatio da "orlovi" za zlatnu medalju mogu da se bore protiv Sjedinjenih Država, kao što je to bilo na prethodna dva takmičenja na kojima su zajedno učestvovali.

O tome se mašta čak i kada nije poznato ko će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu, a već sada je jasno da će selektor Aleksandar Đorđević biti na "slatkim mukama".

Već nekoliko meseci jasno je da će na raspolaganju biti Miloš Teodosić koji je u februaru raskinuo ugovor sa Klipersima i kazao da neće potpisivati ni za jedan drugi tim do kraj sezone, odnosno da trenutno razmišlja samo o dresu Srbije.

Zanimljivo je da će na Mundobasketu biti plave boje, što je prvi put od 2011. godine da neće biti crvene, a ta promena na "tradicionalno" se dopada Teodosiću.

"Iskreno, u prvom trenutku kada je promenjen u crvenu boju, bilo mi je čudno. Pa smo se posle navikli. Ali, meni je draža plava boja, to je moje lično mišljenje", preneo je "Sportski žurnal" izjavu Miloša Teodosića.

Plavi dresovi Srbije na Evrobasketu 2011. godine u Litvaniji.
Izvor: MN PRESS

Plava boja obeležila je mnogo uspeha srpsko-jugoslovenske reprezentativne košarke, s tim da je poslednji nastup u Litvaniji prošao neslavno, ali nikada boja nije igrala...

Najvažnija vest koju je Teodosić saopštio jeste da je zdrav i da se oseća odlično, ali da mu je "dosta odmora" od košarke i da jedva čeka da se vrati treninzima reprezentacije Srbije koju će, sem u slučaju epskog iznenađenja, predvoditi kao kapiten ovog leta.

Ko će tu biti uz njega, nije sasvim jasno.

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović dali su signale da će igrati za Srbiju, dok je Nikola Jokić i dalje pomalo konfuzan u izjavama i čini se da i dalje "vaga" posle teške sezone.

Može li kapiten reprezentacije tu da pomogne Srbiji?

"U svakom slučaju, to ne bih radio javno. Jer to je neki odnos između nas igrača samih. Iako bude trebalo da se priča s nekim, naravno da ćemo to uraditi, ali isključivo međusobno. Tako ćemo se dogovoriti. A ne javno", rekao je Teodosić.

Kada se na papir stave košarkaši koje ima Srbije - deluje da možemo do medalje.

"Samo se nadam da će povrede da nas zaobiđu ove godine i da nam to neće praviti problem. A mislim da imamo šanse da svi igramo za reprezentaciju!".

Izvor: MN PRESS

Kada je u pitanju klupski status, Teodosić je rekao da ne žali za odlaskom u NBA i da je to iskustvo koje ne bi menjao ni za šta na svetu, dok nije želeo da priča o ponudama klubova iz Evrope, kao što se poslednjih dana najviše spominjao Virtus iz Bolonje.

Teodosić ističe da ima vremena dobro da razmisli i da će presudni uticaj imati to da li je u pitanju projekat koji će njega zainteresovati.

U ovom trenutku razmišlja samo o reprezentaciji Srbije, za koju je igrao u kvalifikacionim prozorima u februaru kada je i izboren plasman na Mundobasket, a ističe da i dalje žali što nije mogao da pomogne na Evrobasketu 2017. godine zbog povrede.

"Uželeo sam se utakmica!", pozitivan je Teodosić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC