Kakva odluka, Kompani se vraća kući!

Autor:

Prekaljeni belgijski štoper u naredne tri sezone će biti igrač i trener matičnog Anderlehta.

Kakva odluka, Kompani se vraća kući! Foto: Guliver/Getty Images/Mark Thompson

Vensan Kompani (33) u nedjelju se oprostio od Mančester sitija, nakon što je u tom klubu proveo tačno jednu trećinu svog života.

Nekoliko sati kasnije, saopštio je i koji mu je sljedeći korak.

Izvanredni štoper vraća se u Anderleht, klub u kome je sa šest godina počeo da trenira fudbal i iz kog se kao 20-godišnjak prvi put otisnuo u inostranstvo, prešavši u Hamburger.

Ono što je posebno zanimljivo u ovom transferu jeste da će Kompani ujedno započeti trenersku karijeru, engleskim žargonom biće "igrač-menadžer"!

"Nedavno sam dobio poziv vodećih ljudi Anderlehta. Poprilično neočekivano, ponudili su mi ulogu igrača-menadžera. Sportski direktor Mihael Feršuren i tehnički direktor Frank Arnesen do detalja su mi izložili kako misle da će to funkcionisati u praksi. Ne samo da sam ostao impresioniran njihovom vizijom, nego i zaintrigiran tolikom vjerom u mene", poručio je Kompani putem društvenih mreža.

On je odao počast Pepu Gvardioli, naglasivši da je kroz rad sa njim "oživio ljubav prema fudbalu".

"Svjedočio sam, učestvovao, analizirao, upijao i učio. Mančester siti igra fudbal kakav i ja želim da gledam i prenesem na svoju ekipu. Odlučio sam da prihvatim izazov u Anderlehtu", dodao je on.

Kompani je kao mlad igrač osvojio dve titule prvaka Belgije sa matičnim klubom, ali Anderleht je u posljednje dvije sezone bio relativno daleko od željenog plasmana i zato mu je potrebna "svježa krv".

Kao igrač Sitija osvojio je 12 trofeja, uključujući Liga kup, Premijer ligu i FA kup u tek završenoj sezoni. Odbrani titule prvaka naročito je doprinio evrogolom u meču pretposljednjeg kola protiv Lestera, za pobedu od 1:0.

Tagovi:

Ostale vijesti