Nakon 13 godina, prvi trener ostao sezonu u Borcu!

Autor:

Šef struke Borca Darko Vojvodić prvi je trener poslije 13 godina koji je izdržao cijelu sezonu na klupi banjalučkog kluba.

Nakon 13 godina, prvi trener ostao sezonu u Borcu! Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su pet kola prije kraja sezone Prve lige Republike Srpske superiorno osvojili titulu i izborili povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, iz koje su izbačeni zbog nedobijanja licence.

Iako sezona nije okončana, Darko Vojvodić će do kraja sjediti na klupi Banjalučana i postati prvi stručnjak, kojem je to pošlo za rukom nakon sezone 2005/06, kada je Borac predvodio makedonski stručnjak Zoran Smileski, prenio je "Borac - sport".

Makedonac je tada naslijedio Slavoljuba Stojanovića 11 kola prije kraja Premijer lige BiH, ali je Borac ispao iz Premijer lige BiH te 2005. godine. Ipak, strateg pod čijom komandom Borac osvojio Mitropa kup 1992. godine, dobio je povjerenje da vrati crveno-plave u elitu što je i uspio.

Osim Smileskog i sada Vojvodića, samo još jedan Borčev trener uspio je da "preživi" cijelu sezonu. Riječ je o Nikoli Rakojeviću, koji je u sezoni 2003/04 izgubio finale Kupa BiH od Modriče i u Premijer ligi BiH zabilježio učinak od 11 pobjeda, šest remija i 13 poraza.

Vojvodić inače ima ugovor sa Borcem do ljeta 2020. godine.

Ostale vijesti