• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Nenadu Milijašu mesto među Zvezdinim zvezdama?

Autor mondo.rs

Zvezdina "desetka" dobiće novog vlasnika, a koliko ćete pamtiti prethodnog? Recite nam u anketi da li mislite da bi Nenad Milijaš trebalo da se nađe uz rame Mitiću, Šekularcu, Džajiću, Pižonu i Piksiju.

 Nenad-Milijas-zavrsio-karijeru Izvor: MN PRESS

Još finale Kupa protiv "večitog rivala" Partizana i - kraj. Nenad Milijaš više neće oblačiti dres Crvene zvezde u takmičarskim utakmicama, mada je veliko pitanje i da li će uopšte biti u protokolu narednog četvrtka.

Čini se da mu je, ipak, počasni krug oko terena "Marakane" po žestokom pljusku u nedelju bio poslednji u ulozi koju je imao u 251 navrata. Od ovog leta okreće se novom izazovu i sa terena se seli na klupu. Kroz rad u stručnom štabu crveno-belih sticaće trenersko iskustvo kako bi jednog dana i samostalno započeo novu karijeru.


Zvezdina "desetka" od iduće sezone dobiće novog vlasnika - Marka Marina.

"Sada ako je i razmišljao da ode - ne može. Ima još mnogo posla da obavi u Zvezdi sa 'desetkom' na leđima", poručio je Milijaš nekadašnjem reprezentativcu Nemačke.

"'Desetka'? Ako je Milijaš to rekao, onda neka i bude tako", prihvatio je Marin.

"Imao je fantastičnu karijeru i došao je red da naš Miki ode u zasluženu penziju. Čestitam mu na svemu što je postigao. Lep oproštaj i pored kiše, sigurno da je zaslužio sve kako je bilo, skandiranje i ovacije, istrčao je i počasni krug... Mnogo je dao Zvezdi i Zvezda mu je vratila, tako da mogu samo još da mu čestitam na sjajnoj karijeri. Nadam se da će biti u stručnom štabu naredne sezone i tako opet biti sa nama", naglasio je Filip Stojković, a nadovezao se mladi Dejan Joveljić:

"U isto vreme sam srećan i tužan... Srećan što sam imao priliku da učim od njega, od prvih priprema pa sve do utakmica. Delili smo teren, a verujem da ćemo i sledeće godine sarađivati kada bude deo stručnog štaba. Tužan sam što završava karijeru veliki zvezdaš i čovek Nenad Milijaš".


A koliki je utisak na vas tokom prethodnih godina ostavio Nenad Milijaš?

Ima onih na koje je toliki da pričaju da bi ga trebalo svrstati u društvo Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića i Dragana Stojkovića. I "Generacije 1991" koja je, takođe, proglašena "Zvezdinom zvezdom" iako se mnogi ne slažu sa tim izborom. Neki ga čak nazivaju i farsom...

Kada je Milijaš u pitanju, privilegija malobrojnih da postane "Zvezdina zvezda" osporava mu se jer nije ponikao u klubu (došao je 2006. iz Zemuna kao 23-godišnjak), a dvaput je i odlazio. Nije, takođe, igrač koji je driblingom podizao publiku na noge, ali...

Harizma i staloženost promovisali su ga u miljenika među saigračima, a uz to, ljubav i, pre svega, poštovanje prema klubu doprineli su da bude kapiten čak i u sezoni na zalasku karijere, u kojoj je odigrao tek osam utakmica i nije bio licenciran za igranje u Ligi šampiona. Osvojio je pet titula prvaka Srbije, ali i bio tu kada je Crvena zvezda bila na ivici bankrota. Preuzimao je odgovornost u teškim trenucima i izlazio pred novinare i kada teme razgovora nisu bile prijatne po njega. Umeo je i da se za dobrobit saigrača i atmosfere u svlačionici suprotstavi, pa i posvađa sa nadređenima.

FOTO: Poruka iz Rima - jedan je Milijaš!


Kako, tek, objasniti odluku da zbog poziva Crvene zvezde bukvalno pobegne iz varšavske Legije uoči potpisivanja ugovora, o čemu je pričao u Mondovom podkastu:

Mondo podcast Sve u 16 - gost Nenad Milijaš - YouTube VIDEO
Izvor: MONDO


A na terenu, nije bio dribler ili sprinter, ali je zato svaki prekid bio njegov. Mogao je da iz centaršuta pogodi saigrača "u trepavicu", a iz slobodnog udarca da "skine paučinu".

Među najtežim trenucima u karijeri bili su mu promašen penal u revanšu kvalifikacija za Ligu Evrope 2013. protiv Černomoreca, kada je doživeo da mu deo prisutnih na "Marakani" zviždi i poništen regularan gol Partizanu, u polufinalu Kupa Srbije 2008. godine.


To ga, ipak, nije "slomilo" da digne ruke od Crvene zvezde i gradi inostranu karijeru, već je u sezoni 2013/14. bio predvodnik generacije koja je vratila šampionski pehar u Ljutice Bogdana posle sedam godina. Pamtiće se i po tri pogotka u "večitim derbijima", od kojih je onaj u Humskoj 2007. godine crveno-belima doneo "duplu krunu". Tu je i gol Bajern Minhenu sa 35 metara...

Tema o Nenadu Milijašu kao "Zvezdinoj zvezdi", bar koliko znamo, nije nešto o čemu se priča u klubu. Neko misli da - imajući u vidu da je danas fudbal drastično drugačiji nego ranije i da je privrženost jednom klubu postala retkost - tu tradiciju ne bi trebalo nastavljati, ali ima i onih koji bi baš zbog toga rado Milijaševo ime dodali na "večnu listu" . Zato nas i zanima vaše mišljenje...



Anketa

Da li bi Nenad Milijaš trebalo da bude proglašen "Zvezdinom zvezdom"?

  • Da

    25% (8)

  • Ne

    75% (24)

Da li bi Nenad Milijaš trebalo da bude proglašen "Zvezdinom zvezdom"?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Milijaš? Hahahahaa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC