• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Tošić se vraća u Istanbul, stiže i Fejsa

Autor mondo.rs

Bivši saigrači u reprezentaciji Srbije od leta će živeti u najvećem gradu Turske. Ostaje i Adem Ljajić - zvanično.

 Duško Tošić i Ljubomir Fejsa Bešiktaš i Fenerbahče Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dve interesantne transfer vesti iz Istanbula.

Iskusni srpski fudbaleri Duško Tošić (34) i Ljubomir Fejsa (30) sretaće se sledeće sezone u gradu na Bosforu i to bar na terenu, u utakmicama Bešiktaša i Fenerbahčea.

Prema pisanju dobro obaveštenog turskog portala "Fanatik", Tošić će se u Kini rastati sa trenerom Draganom Stojkovićem Piksijem i razdužiće opremu kluba Gvangdžou "R&F", za koji je odigrao 21 utakmicu i postigao dva gola.

Nezvanično, Tošić će biti pozajmljen Bešiktašu, u kojem je ostavio dubok trag i za tri godine boravka (od 2015. do 2018) osvojio dve titule i igrao u Ligi šampiona. Turski novinari objavili su da bivšem reprezentativcu Srbije nije prijao boravak u Kini, i nije mogao da se navikne na tamošnji živoit.

Sa druge strane, Fejsa će preći iz Benfike u Fenerbahče, u transferu vrednom tri miliona evra, na koji je lisabonski klub pristao u poslednjim danima juna. Očekuje se da čitav posao bude kompletiran do kraja nedelje, kada bi trofejni srpski vezista mogao formalno da napusti Portugal posle šest godina boravka u Lisabonu.

Zajedno sa njima, u derbijima Istanbula igraće i Adem Ljajić (27), koji je ove sezone ostavio odličan utisak u Bešiktašu i kao pozajmljen igrač Torina postigao devet golova, uz 14 asistencija. Turski klub je zato odlučio da otkupi njegov ugovor od Torina za 6,5 miliona evra, čime će formalno postati član "crnih orlova".

U takmičarskoj 2018/19, Bešiktaš je osvojio treće mesto na tabeli i kvalifikovao se za grupnu fazu Lige Evrope, dok je Fenerbahče imao razočaravajuću sezonu i završio je na šestom mestu, zbog čega u 2019/20 neće biti učesnik evro-takmičenja osim ako UEFA ne izbaci kvalifikovani Trabzon nakon istrage o finansijskim nepravilnostima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC