Sarajevo: Dvojica uhapšena, jedan se ubio

Autor:

A.I. (23) i A.Š. (19) uhapšeni su zbog sumnje da su ubili Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija na Ilidži, dok je treća osoba za kojom se tragalo izvršila samoubistvo. Tužilaštvo predložilo pritvor.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Alemu Šojku i Arminu Iglici, osumnjičenima za ubistvo Ammara Kapidžića u sarajevskom naselju Sokolović kolonija.

Portparol Tužilaštva Azra Bavčić rekla je novinarima da je pritvor predložen Kantonalnom sudu u Sarajevu zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemiravanja javnosti.

Sarajevska policija uhapsila je protekle noći Šojka i Iglicu koji se sumnjiče da su sinoć u ubili Ammara Kapidžića ispred kuće u naselju Sokolović kolonija.

Dvojica osumnjičenih uhapšeni su u blizini mjesta Sinanovići na Bjelašnici, dok je tijelo trećeg osumnjičenog Amela Kurtića pronađeno na području opštine Konjic.

Iz MUP-a Kantona sarajevo su naveli da je tijelo dvadesetdevetogodišnjeg Kurtića pronađeno u vozilu na makadamskom putu prema vrhu Visočice, u blizini sela Luke, mjesto Bjelimići. U vozilu su pronađeni oružje i dvije ručne bombe. 

U pucnjavi koja se dogodila sinoć u Ulici Francuske revolucije smrtno je stradao Ammar Kapidžić ispred svoje porodične kuće. Kapidžić je bio član Odbojkaškog kluba Ilidža.

Policija Kantona Sarajevo je tokom cijele noći radila u saradnji sa kolegama iz drugih policijskih agencija na identifikaciji i pronalasku počinioca.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju slučaja.

Ostale vijesti