Sve u 16 sa Nešom Petrovićem: Ume li Krstajić?

Autor:

Dva i po meseca nakon što nas je isti tim ohrabrio nastupom, igrom, zalaganjem i rezultatom, ostali smo zatečeni junskim izdanjem "orlova" u Lavovu i Beogradu. Ne samo igra i rezultat, mnogo toga bilo je kontradiktornog...

Sve u 16 sa Nešom Petrovićem: Ume li Krstajić? Foto: MONDO

"Ukrajina nas nije nadigrala, bili smo egal ekipa do 20 i nekog minuta", rekao je Mladen Krstajić u nedelju popodne u Staroj Pazovi, dva dana posle utakmice u Lavovu.

Već naredne večeri, "orlove" je čekao novi ispit u kvalifikacijama za EURO 2020, u Beogradu sa Litvanijom, ali bez prisustva publike zbog ponašanja dela navijača tokom meča sa Crnom Gorom prošle jeseni.

"Nije tako loše što igramo pred praznim tribinama posle onoga u Ukrajini. Baš smo o tome pričali u svlačionici, mislim da će nam ovako biti lakše", prokomentarisao je Uroš Spajić.

Srbija je poražena 5:0 u Ukrajini, Litvaniju je nadigrala 4:1.

Ne samo izjave selektora i reprezentativca, prikazana igra i ostvareni rezultati u razmaku od tri dana, mnogo toga još bilo je kontradiktorno tokom okupljanja seniorske fudbalske reprezentacije Srbije ovog juna 2019.

Baš kao i prethodnog i onog tamo...

SVE U 16: ŠTA JE NEMAC REKAO SRBINU PA JE DOBIO PO NOSU?
Zbog čega je Radomir Antić govorio mlađim saradnicima da je za Srbe važno da ne igraju kvalifikacije u junu, kakva je poenta u organizovanju konferencija za medije ako će novinarima biti zabranjena pitanja, postoje li kod aselektora obrisi talenta za posao kojim se bavi već godinu i po dana tokom kojih smo ostvarili šest pobeda, jednu nad Kostarikom, dve nad Crnom Gorom i tri nad Litvanijom, da li je "petarda" u Ukrajini samo loš dan, kako tvrdi Krstajić, ili možda posledica svega pogrešnog u radu sa fudbalerima i, važnije od toga, odnosu prema njima…

Sve su to teme o kojima je bilo reči u 19. epizodi Mondo podkasta "Sve u 16", sa razlogom izmeštenog iz standardnog termina ponedeljkom uveče, jer je jutro uvek pametnije od večeri.

Sanjivi i očigledno zbunjeni događajima oko istog tima koji nas je pre samo dva i po meseca obradovao zalaganjem, požrtvovanjem, igrom i rezultatom, Neša Petrović i ja nadovezali smo se na rečeno u epizodi posvećenoj remiju u Lisabonu i zakazali sledeće "okupljanje" za početak septembra kada ćemo sa Portugalcima igrati u Beogradu, sa publikom na tribinama…

...da li i Krstajićem kraj terena?

Poslušajte......ili pogledajte novi "Sve u 16" u kom smo pokušali kritiku da obrazložimo činjenicama, da budemo strogi, ali pravični.

Izvor: YouTube/MONDO

Zapratite #Sveu16 podcast na YouTube ili SoundCloud kanalu, tamo vas čekaju stare epizode i novi gosti.

Ostale vijesti