Ubistvo Krunića: Predao se Benedi Đukanović

Autor:

Jedan od osumnjičenih za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, Benedi Đukanović, predao se večeras sarajevskoj policiji, potvrđeno je Mondu u MUP-u Kantona.

0
A- A A+
Benedi Djukanovic Foto: MUP RS

Đukanović se predao u Policijskoj stanici Ilidža, a u toku je njegova je identifikacija i preuzimanje od strane MUP-a Srpske.

''Pomenuto lice je samo pristupilo u PU Ilidža, a ostale informacije biće dostupne kasnije'', potvrđeno je Mondu u MUP-u Kantona Sarajevo.

Interpol je u maju rapisao međunarodnu potjernicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u ubistvu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića. 

Đukanović je posljednji put bio viđen u noći ubistva, 23. aprila ove godine, na području koje pokriva PU Doboj, kada ga je zaustavila policija dok je vozio bijeli ''golf 7'', ali nije priveden jer u tom trenutku nije bio osumnjičen za ubistvo. 

Krunić i Pavlović ubijeni su u sačekuši 22. aprila u selu Glamočani, nadomak Banjaluke oko 22.30 sati. Tom prilikom ranjen je Ilić, Krunićev vozač, a u razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević.

Zbog ovog zločina za sada su u pritvoru Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, bivši radnik Krunićeve zaštitarske agencije "Sector security".

MUP RS o ubistvima koja su uznemirila javnost

Ćulum: Motiv ubistva Krunića nije poznat

Ostale vijesti