• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žrijeb za EURO 28. juna: BiH u četvrtom šeširu

Autor mondo.ba

U preliminarnoj fazi BiH ne može da se sastane sa Poljskom, Švajcarskom, Ukrajinom, Holandijom i Srbijom. Žrijeb 28. juna u Erste Bank kampusu u Beču.

Sinoć su utakmicama 6. kola završene kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu, koje se od 9. do 26. januara sljedeće godine održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Na predstojećoj kontinentalnoj smotri, četrnaestoj po redu, po prvi put učestvovati 24 reprezentacije umjesto 16 koliko ih se takmičilo od 2002. godine i petog Evropskog prvenstva održanog u jednoj od zemalja koja će biti domaćin i naredne godine – Švedskoj.

Prvi put u svojoj istoriji nastup na šampionatu Evrope izborila je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je sinoć u Ostravi savladala Češku rezultatom 23:24, a odlučujući gol postigao je nekadašnji srednji bek banjalučkog Borac m:tel-a Ivan Karačić četrdeset sekundi prije kraja, zahvaljujući čemu su "zmajevi" kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije našli svoje mjesto na takmičenju.

Dan nakon završetka kvalifikacija, poznat je i sastav šešira za žrijeb, koji će biti održan 28. juna u Beču. Bh. reprezentacija smještena je u posljednji, četvrti, u kojem se nalaze i Poljska, Švajcarska, Ukrajina, Holandija i Srbija, te sa ovim selekcijama ne može da se sastane u preliminarnoj fazi. U najjačoj grupi timova nalaze se Španija, Švedska, Njemačka, Francuska, Hrvatska i Mađarska, u drugom "bubnju" će biti Norveška, Sjeverna Makedonija, Danska, Bjelorusija, Slovenija i Rusija, dok su u trećem Austrija, Crna Gora, Letonija, Island, Portugal i Češka.

Recimo i to da šest nacionalnih timova već zna u kojim grupama će nastupati. Tako je Hrvatska u grupi A, Austrija je smještena u grupu B, Njemačka se nalazi u grupi C, u grupi D su Norvežani, dok su u grupama E i F Danci i Šveđani. Plasman u narednu fazu izboriće prvoplasirani i drugoplasirani tim iz svake od šest grupa, a u drugom krugu se ukrštaju grupe A, B i C, odnosno D, E i F, odakle će najbolje dvije ekipe iz novoformiranih grupa steći pravo da se bore za medalje.

Prošlo Evropsko prvenstvo održano je 2018. godine u Hrvatskoj, a završeno je trijumfom Španije, koja je u finalnoj utakmici, igranoj u zagrebačkoj Areni, savladala Švedsku, inače selekciju sa najviše osvojenih zlatnih medalja na kontinentalnim takmičenjima (4).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC