Tramp objavio kandidaturu za drugi mandat

Autor:

Američki predsednik Donald Tramp zvanično je objavio svoju kandidaturu za drugi mandat na izborima 2020. godine.

Tramp objavio kandidaturu za drugi mandat Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Agencije prenose da su tog trenutka krenuli protesti.

On se predstavio kao isti politički pobunjenik koji je "potresao" vašingtonski "establišment" pre četiri godine i koji je sada žrtva pokušaja progona od demokrata.

On je u prepunoj sali Emvej centra u Orlandu, na Floridi, rekao da će se ponovo kandidovati na narednim predsjedničkim izborima nastupajući kao autsajder, kao i pre četiri godine, prenosi Rojters.

Tramp je govorio o nekim temama prošle predsedničke kampanje istovremeno kritikujući medije, ilegalne migracije i tadašnjeg političkog protivnika Hilari Klinton.


"Zajedno smo prisilili pokvareni politički establišment da odstupi i vratili vladavinu od strane naroda i za narod. Dokle god držite ovaj tim na mestu, na dobrom smo putu. Naša budućnost nikada nije izgledala svetlija", rekao je Trump.

Prema njegovim rečima, demokratski protivnici bi, ako bi pobedili, radikalno promenili SAD jer će nastojati da legalizuju ilegalne migrante koji dolaze preko južne granice, kako bi pojačali svoju političku bazu.

"Demokrate su radikalna levičarska mafija koja bi u SAD donela socijalizam", rekao je Tramp.

Istovremeno dok je Tramp držao predizborni skup u Orlandu, njegovi protivnici organizovali su proteste ispred jednog gej bara u tom gradu na kome su svirali marijači i učestvovali muškarci obučeni u žensku odeću, i uz govor transrodnih žena i žena koje su imale abortus, prenosi AP.

Ostale vijesti