• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Škotske odbio Inter: Konte misli da sam lud!

Autor mondo.ba

Anđelo Alesio, italijanski stručnjak, koji je odnedavno postao menadžer škotskog Kilmarnoka, izjavio je da ga je Antonio Konte nazvao "ludakom" jer je odbio milanski Inter.

Očekivalo se da će Alesio biti pomoćnik Kontea u Interu s obzirom da je s njim sarađivao u Sijeni, Juventusu i Čelsiju i selekciji Italije, međutim, 54-godišnji trener je odlučio da preuzme Kilmarnok.

POVEZANE VIJESTI

"Rekao mi je da sam lud što idem, ali nakon osam godina zajedno došao je trenutak u kojem želite više. Želim novi izazov i rekao sam Konteu da želim biti samostalan trener", izjavio je Alesio.

Nekadašnji šef struke SPAL-a je upitan kako će postići bolje rezultate od njegovog prethodnika Stiva Klarka, koji je s Kilmarnokom stigao do trećeg mjesta na tabeli i plasmana u Ligu Evrope.

"Moram više raditi na Kilmarnoku - ne teže, nego više. To će biti prvi put da će moja ekipaigrati na plastičnom terenu, ali meni nije važno - lopta je ista. Razgovarao sam s prijateljem, Paolom Vanolijem, koji je igrao u Škotskoj. Objasnio mi je kakvu ću vrstu fudbala zateći ovdje, ali škotski Premieršip se mijenja. U posljednjih pet godina mislim da se poboljšao", istakao je Alesio i dodao da ima svoj poseban metod rada.

"Neke stvari će se promijeniti. Možda će biti više napadačkog fudbala. Najvažnije je da svaki igrač zna šta radi na terenu i da usvoji moje ideje".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC