Zbog Škotske odbio Inter: Konte misli da sam lud!

Autor:

Anđelo Alesio, italijanski stručnjak, koji je odnedavno postao menadžer škotskog Kilmarnoka, izjavio je da ga je Antonio Konte nazvao "ludakom" jer je odbio milanski Inter.

Zbog Škotske odbio Inter: Konte misli da sam lud! Foto: Gulliver/Getty images, Valerio Pennicino

Očekivalo se da će Alesio biti pomoćnik Kontea u Interu s obzirom da je s njim sarađivao u Sijeni, Juventusu i Čelsiju i selekciji Italije, međutim, 54-godišnji trener je odlučio da preuzme Kilmarnok.

"Rekao mi je da sam lud što idem, ali nakon osam godina zajedno došao je trenutak u kojem želite više. Želim novi izazov i rekao sam Konteu da želim biti samostalan trener", izjavio je Alesio.

Nekadašnji šef struke SPAL-a je upitan kako će postići bolje rezultate od njegovog prethodnika Stiva Klarka, koji je s Kilmarnokom stigao do trećeg mjesta na tabeli i plasmana u Ligu Evrope.

"Moram više raditi na Kilmarnoku - ne teže, nego više. To će biti prvi put da će moja ekipaigrati na plastičnom terenu, ali meni nije važno - lopta je ista. Razgovarao sam s prijateljem, Paolom Vanolijem, koji je igrao u Škotskoj. Objasnio mi je kakvu ću vrstu fudbala zateći ovdje, ali škotski Premieršip se mijenja. U posljednjih pet godina mislim da se poboljšao", istakao je Alesio i dodao da ima svoj poseban metod rada.

"Neke stvari će se promijeniti. Možda će biti više napadačkog fudbala. Najvažnije je da svaki igrač zna šta radi na terenu i da usvoji moje ideje".

Tagovi:

Ostale vijesti