Zvanično: Đanluka Petraki sportski direktor Rome

Autor:

Istu ulogu Petraki je imao u Torinu, gdje je proveo skoro deceniju.

Zvanično: Đanluka Petraki sportski direktor Rome Foto: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Roma od danas i zvanično ima novog sportskog direktora!

Riječ je o Đanluki Petrakiju, koji je istu funkciju obavljao devet i po godina u Torinu.

Službeno imenovanje nekadašnjeg fudbalera Lećea, Torina, Kremonezea, Peruđe, Notingem Foresta... na ovu poziciju ne predstavlja iznenađenje, s obzirom da se mjesecima dovodio u vezu sa radom na ''Olimpiku''.

''Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Đanluki u naš klub. Siguran sam da će svojom stručnošću predstavljati važnu kariku u Rominom rukovodstvu'', rekao je izvršni direktor kluba Gvido Fienga za klupski sajt.

Prilikom dolaska u ''vječni grad'', Petraki je istakao da je svjestan kakav se posao pred njim nalazi.

''Veoma dobro znam kakva su očekivanja i ambicije kluba. Zbog toga sam, odmah, i prihvatio da se upustim u ovu avanturu'', poručio je Petraki, koji u ulozi sportskog direktora Rome mijenja Ramona Rodrigeza – Monćija, koji je klub napustio u martu i odlučio da se vrati u Sevilju.

Roma je, poznato je od ranije, ovog ljeta izvršila i promjenu na čelu stručnog štaba.

Umjesto Klaudija Ranijerija, koji je zamijenio Euzebija di Frančeska i prošlu sezonu priveo kraju, zahtjevnog posla se prihvatio Portugalac Paulo Fonseka, koji je prethodno sjedio na klupi Šahtjora, sa kojim je za tri sezone osvojio tri duple krune.

Roma nije uspjela da izbori nastup u narednoj sezoni Lige šampiona osvojivši tek šesto mjesto u domaćem šampionatu, pa će, kada je evro-scena u pitanju, nastupati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Tagovi:

Ostale vijesti