Mirko Oremuš dvije godine u Sarajevu

Autor:

Dugogodišnji član tima sa "Poljuda" dogovorio dvogodišnju saradnju sa predstavnikom BiH u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

0
A- A A+
Mirko Oremuš, FK Sarajevo Foto: Promo/FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo, koji je u prošloj sezoni osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH, nastavlja da jača svoje redove u pauzi između dva šampionata. Novi igrač tima sa ''Koševa'' postao je Mirko Oremuš, koji je potpisao dvogodišnji ugovor, a u ''bordo'' ekipu dolazi kao slobodan igrač.

''Srećan sam povodom realizacije transfera. Znam da je ekipa ostvarila veliki uspjeh u protekloj sezoni, daću sve od sebe da pomognem svojim saigračima i ove sezone. Sarajevo je veliki klub, svjestan sam gdje dolazim ali isto tako da ću morati zaslužiti svoje mjesto u ekipi'', rekao je Oremuš za zvanični sajt kluba.

Oremuš, rođen 6. septembra 1988. godine, igra na poziciji centralnog veznog. Prije Sarajeva, nastupao je za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Akre, Split, Hapoel Aškeleon i Hapoel Rananu.

Mirko Oremuš, FK Sarajevo Foto: Promo/FK Sarajevo

''Dajemo sve od sebe da nađemo igrače koji su kvalitetni i koji će se uklopiti u naš sistem igre. Nije dovoljno da je to dobar fudbaler, veoma važno je i kako će funkcionisati sa ostatkom ekipe. Oremuš je dokazano kvalitetan igrač koji će nadam se u narednom periodu svojim partijama to i dokazati našim navijačima'', rekao je Emir Hadžić, koordinator sportskog sektora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Oremuš je nastupao i za omladinsku selekciju reprezentacije Hrvatske.

Inače, klub je do sad, kad su u pitanju novi igrači, službeno predstavio Nebojšu Gavrića i Slobodana Milanovića.

Ostale vijesti