• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko Oremuš dvije godine u Sarajevu

Autor mondo.ba

Dugogodišnji član tima sa "Poljuda" dogovorio dvogodišnju saradnju sa predstavnikom BiH u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbalski klub Sarajevo, koji je u prošloj sezoni osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH, nastavlja da jača svoje redove u pauzi između dva šampionata. Novi igrač tima sa ''Koševa'' postao je Mirko Oremuš, koji je potpisao dvogodišnji ugovor, a u ''bordo'' ekipu dolazi kao slobodan igrač.

''Srećan sam povodom realizacije transfera. Znam da je ekipa ostvarila veliki uspjeh u protekloj sezoni, daću sve od sebe da pomognem svojim saigračima i ove sezone. Sarajevo je veliki klub, svjestan sam gdje dolazim ali isto tako da ću morati zaslužiti svoje mjesto u ekipi'', rekao je Oremuš za zvanični sajt kluba.

Oremuš, rođen 6. septembra 1988. godine, igra na poziciji centralnog veznog. Prije Sarajeva, nastupao je za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Akre, Split, Hapoel Aškeleon i Hapoel Rananu.

''Dajemo sve od sebe da nađemo igrače koji su kvalitetni i koji će se uklopiti u naš sistem igre. Nije dovoljno da je to dobar fudbaler, veoma važno je i kako će funkcionisati sa ostatkom ekipe. Oremuš je dokazano kvalitetan igrač koji će nadam se u narednom periodu svojim partijama to i dokazati našim navijačima'', rekao je Emir Hadžić, koordinator sportskog sektora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Oremuš je nastupao i za omladinsku selekciju reprezentacije Hrvatske.

Inače, klub je do sad, kad su u pitanju novi igrači, službeno predstavio Nebojšu Gavrića i Slobodana Milanovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC