Slišković našao posao u Hong Kongu!

Autor:

Trofejni trener mostarskog Zrinjskog pronašao je novi angažman - preuzeo je klupu devetostrukog prvaka Hong Konga, ekipu Kičija.

Slišković našao posao u Hong Kongu! Foto: MONDO/Samir Cacan

Blaž Slišković je novi trener Kičija, saopštio je Vu Đijan, predsjednik kineskog kluba iz Hong Konga.

On je danas zvanično predstavljen kao trener, uz tri igračka pojačanja Klejtonom de Oliveirom, Souzom Villingsonom i Bledom Rodrigzeom, objavljeno je na oficijelnim profilima Kičija na društvenim mrežama.

Kiči je u prošloj sezoni bio četvrti u šampionatu i izborio je nastup u AFC kupu. U proteklih deset godina šest puta je bio prvak Hong Konga.

"Iako je klub osvojio većinu lokalnih prvenstava u posljednjih osam godina, moramo dodatno da unaprijedimo kvalitet takmičenja i promovišemo više mladih igrača u prvi tim. Moramo da doprinesemo budućnosti Hong Konga", rekao je Vu Đijan.

Zahvalio se Sliškovićevom prethodniku Žu Žiguangu, koji je u posljednje tri godine zabilježio odlične rezultate Hong Kong Superligi.

"Trener Žu će biti sportski direktor i voditi brigu o mladim igračima, a plan je u budućnosti i da se vrati na poziciju glavnog trenera".

Na predstavljanju popularnog Bake istaknuto da je bio jedan od najboljih igrača u bivšoj Jugoslaviji i da je kao trener vodio Zrinjski s kojim je osvojio dvije titule u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Osim mostarskih "plemića", Slišković je s klupe vodio i splitski Hajduk, Široki Brijeg, Al-Ansar, Jonun, Albu i Tiranu, a bio je i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ostale vijesti