• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladan Milojević ga je dugo pratio, učio... I dočekao!

Autor mondo.rs

Zvezdin trener otkrio je u ponedeljak da je Kopenhagenov fudbal uticao i na njegov trenerski razvoj. Nekoliko sati kasnije, za istu govornicu seo je stručnjak koji je stvorio taj sistem danskog kluba.

Kada je Crvena zvezda na žrijebu za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona "izvukla" Kopenhagen, prva reakcija trenera Vladana Milojevića bila je: "Stale Solbaken!

Norveški stručnjak (51), nekadašnji reprezentativac, postavio je temelje današnjeg, snažnog danskog prvaka, a Milojević je o njemu sa velikim poštovanjem govorio i na konferenciji u ponedjeljak, objašnjavajući da je Kopenhagenov fudbal uticao i na njegov trenerski razvoj i edukaciju.


Takođe, pričao je Zvezdin šef struke i o Kopenhagenovom "totalnom fudbalu", Solbakenovoj trenerskoj veličini i drugim vrlinama svog predstojećeg rivala...

U međuvremenu, ekspedicija danskog prvaka stigla je u Beograd, smjestila se u hotel, pa došla na stadion "Rajko Mitić" na trening, da bi "osjetila" travu na kojoj će u utorak igrati veoma važan meč.

U razgovoru sa srpskim novinarima, trener koji je osam puta osvojio titulu prvaka danske Superlige govorio je o igri svog tima i o očekivanjima od sutrašnje utakmice.

Kopenhagen
Izvor: YouTube/F.C. København


"Radujem se izazovu i atmosferi koji su pred nama. Nikada nismo igrali u takvoj atmosferi. Mi smo dobar tim, nismo 11 individualaca, već snažna ekipa, borimo se zajedno. Nadam se da možemo da odnesemo dobar rezultat kući, a bitno je samo da igramo dobro. Ne želim da nagađam koji će biti rezultat, da li 5:0, 1:5 ili 10:0. Samo je bitno da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Solbaken na konferenciji za novinare u Beogradu.

Solbaken je vodio Kopenhagen u dva mandata, od 2006. do 2011. godine i od 2013, pa sve do danas. U međuvremenu je po sezonu proveo u Kelnu i Vulverhemptonu, ali je najveće uspjehe ipak napravio sa Dancima, koje je četiri puta vodio u grupnoj fazi Lige šampiona.

Norvežanin je bio upitan i da pojedinačno komentariše šampiona Srbije.

"Ne plaši nas nijedan igrač Crvene zvezde... Oni imaju raznovrsnost u napadu, dva različita napadača, tu je i Marko Marin, imaju različita krila i moraćemo dobro da pazimo. Vidjećemo postavu, pa ćemo shodno tome igrati", kazao je Solbaken.

Duel će početi u utorak u 20.45 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC