• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvak Luksemburga opet u LE? Put se otvara...

Autor mondo.rs

Jermenija, Gruzija, Luksemburg ili Finska imaće tim u grupnoj fazi.

Prošle sezone, šampion Luksemburga Dudelanž ispisao je istoriju fudbala svoje zemlje tako što je postao prvi učesnik grupne faze evro-takmičenja.

Poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tim iz istoimenog grada od 20.000 stanovnika "preskočio" je prije 12 mjeseci Dritu sa "Kosova", Legiju iz Varšave i Kluž. Na taj način izborio je mjesto u grupi Lige Evrope uz slavni Milan, Olimpijakos i Betis, protiv koga je remijem 0:0 osvojio i istorijski bod.

Ovog ljeta, Dudelanž je takođe ispao u prvoj rundi borbe za LŠ, u dvomeču protiv Valete, a zatim se "prekomandovao" u trku za Ligu Evrope, u kojoj je savladao Škendiju u dvomeču 2. kola.

Žrijebom u Nionu, u ponedjeljak je postalo definitivno da se predstavniku Luksemburga ponovo "otvara" put ka grupnoj fazi, pod uslovom da preskoči naredne dvije prepreke, koje teško da su mogle biti lakše u ovom stepenu takmičenja.

Pobjednik dvomeča Ararat (Jermenija) - Saburtalo (Gruzija) igraće u plej-ofu za Ligu Evrope protiv boljeg iz okršaja Dudelanž (Luksemburg) - Nome Kalju (Estonija).

Neko od ova četiri tima provešće jesen u Evropi i slaviće aktuelni sistem, u kojem se eliminisani iz Lige šampiona ne žrijebaju sa ostalim učesnicima kvalifikacijama za Ligu Evrope, već zasebno, sve do kraja.

Gdje će biti kraj nekome od ova četiri tima i ko će se na kraju radovati saznaćemo 29. avgusta, kada će biti odigrani revanši plej-ofa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC