Topao doček u Šenjangu, Jokić i Bobi na plakatima!

Autor:

Euforični Kinezi već na aerodromu nagovijestili u kakvoj će atmosferi "orlovi" odigrati posljednji pripremni turnir pred Mundobasket.

Topao doček u Šenjangu, Jokić i Bobi na plakatima! Foto: KSS/Vladimir Sibinović

Reprezentacija Srbije sletjela je u Šenjang jutros oko 4.00 po srednjeevropskom vremenu.

"Orlove" je dočekalo lijepo vrijeme i prijatna temperatura, oko 26 stepeni Celzijusa, ali glavni utisak bili su ljudi koji su pozdravili srpske asove odmah po slijetanju i obavljanju pasoške kontrole.

Navijači iz Šenjanga bili su "naoružani" transparentima i slikama igrača, a u centru pažnje bili su gorostasi, Nikola Jokić i Boban Marjanović, koje su Kinezi dobro upoznali prateći NBA ligu.

Kina navijači Mundobasket Boban Marjanović Nikola Jokić Foto: KSS/Vladimir Sibinović

Ljubazni domaćini su strpljivo stajali u redu za fotografisanje i potpisivanje na dres ili majicu, a ista stvar ponovila se i po dolasku u hotel "Vanda vista".

Uprkos dugom letu iz Beograda preko Frankfurta, selektor Aleksandar Đorđević je poslije kraćeg odmora u hotelu održao i prvi trening u dvorani "Liaoning Gimnazijum", gdje će Srbija igrati dvije od tri utakmice posljednjeg pripremnog turnira.

Podsjećamo da je za petak od 13.30 po našem vremenu zakazan meč protiv Italije, u nedjelju će "orlovi" u istom terminu igrati protiv Novog Zelanda, a u utorak protiv Francuske.

orlovi Kina trening Mundobasket Bjelica Raduljica Foto: KSS/Vladimir Sibinović

Prva utakmica na Mundobasketu zakazana je za 31. avgust od 9.30 u Fošanu, protiv reprezentacije Angole.

"Orlovi" skoro isti kao 2014: "Plej" manje, bek više

Ostale vijesti