• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan poslije 2:2: Zašto su zvezdaši neraspoloženi?

Autor mondo.rs

Čudno raspoloženje među crveno-bijelima poslije gostovanja u Švajcarskoj.

/Od reportera MONDA iz Berna/

Nekako je još od ranih popodnevnih sati u srijedu u Bernu vladalo čudno raspoloženje među zvezdašima.

Kako je vrijeme odmicalo, sve je više navijača Crvene zvezde bilo na centralnim ulicama glavnog grada Švajcarske, ali kao da su bili podijeljeni na one kojima je do veselja i pjesme i one koji nestrpljivo čekaju polazak na stadion imajući neki loš predosjećaj pred utakmicu sa Jang bojsom.

Nervoza je mogla da se osjeti u njihovoj blizini.

Nije bilo one euforije iz Salcburga od prije godinu dana, kada se takođe odlučivalo o Ligi šampiona. Doduše, tada je to bio revanš poslije beogradskih 0:0, ali je u tom alpskom gradu sve "pucalo" od pjesme Delija.

Navijači su i ovog puta bili tu, brojni, jasno uočljivi, ali je energija bila drugačija.

Ispostavilo se da je to bilo samo zatišje pred buru...


Jer, kada je utakmica počela - počela je i pjesma koja je potom potrajala puna dva sata!

"Spajanje" nekoliko stotina crveno-bijelih pristalica na sjevernoj i istočnoj tribini sa jezgrom od oko 2.000 smještenih u uglu bilo je okidač za početak gromoglasne pjesme koja nije prestajala do kraja utakmice i često je nadglašavala skoro 30.000 domaćih navijača.

Nošeni odličnom podrškom svojih navijača, fudbaleri u crveno-bijelim dresovima došli su do preokreta poslije brzog gola gostiju i na kraju, uz nesreću da VAR odluči o penalu, do pozitivnog remija 2:2.

Svako bi u takvoj situaciji bio zadovoljan pred revanš na domaćem terenu, ali reklo bi se da Crvena zvezda i njeni navijači nisu.

Sigurno nije lako kada sudijsko gledanje video-snimka omogući penal rivalu, ali i pored toga, razlog za pognute glave igrača po izlasku iz svlačionice je zapravo snaga ekipe Jang bojsa. Ali, to je moderan fudbal, moguće je da će sličnih scena biti već narednog utorka na "Rajku Mitiću", gdje je takođe "instalirana" VAR tehnologija.

"Ne znam da li će nam biti lakše u revanšu", priznao je kapiten Marko Marin, za razliku od beogradskih 1:1 sa Kopenhagenom, kada je odmah poslije utakmice samouvjereno najavio prolaz u Danskoj.


Očigledno se sjajni vezista pribojava rastrčalih ofanzivaca Jang bojsa, koji su uputili više od 20 šuteva ka Milanu Borjanu, a koji bi u Beogradu mogli da budu pojačani oporavljenim Miralemom Sulejmanijem.

Daleko od toga da je Jang bojs ukupno gledano kvalitetnija ekipa od Crvene zvezde, barem to nije pokazao u srijedu, pa nas sigurno čeka uzbudljiv meč za šest dana na stadionu Rajko Mitić (21.00). Biće i promjena u Zvezdinom timu, pošto su Dušan Jovančić i Nemanja Milunović "očistili" kartone.

Za razliku od Matea Garsiju, koji je juče imao odličan debi upotpunjem pogotkom, nekadašnje krilo Napretka i dalje se pronalazi u crveno-bijelom dresu. Utakmica protiv Jang bojsa nije bila za pohvalu…

Prvi se gotovo sigurno očekuje u startnoj postavi uz Španca Kanjasa, koji je u Bernu odigrao najbolju partiju od dolaska u Zvezdu, a drugi bi mogao da zamijeni Radovana Pankova u tandemu sa Milošem Degenekom zbog svoje konstitucije i visine kojom bi mogao lakše da parira napadačima švajcarskog tima.

Povratak Jovančića značio bi vraćanje Mirka Ivanića iz centralnog dijela veznog reda na krilo, odnosno ispadanje Alekse Vukanovića.


Prije 15 godina crveno-bijeli su se, takođe, vratili sa 2:2 iz Švajcarske protiv tima iz Berna i potom ga demontirali u Beogradu 3:0.

Može li istorija da se ponovi? Bio bi to, bez dileme, spektakularan ulazak Crvene zvezde u Ligu šampiona! Drugu godinu zaredom.

Da li Zvezda ide dalje? Ako pitate Garsiju:

"IDEMO"!

FKCZ
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC