Zdravlje važnije - Sari ne može na "svoj" Napoli

Autor:

Italijanski stručnjak i dalje na liječenju, oporavak dodatno produžen...

Zdravlje važnije - Sari ne može na "svoj" Napoli Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Mauricio Sari kao što je poznato ima upalu pluća, a taj problem će odložiti njegov povratak u Seriju A.

Naime, Juventus je danas potvrdio da iskusni strateg neće biti na klupi ekipe ove subote kada će njegov tim gostovati Parmi, ali takođe neće biti sposoban da vodi ni utakmicu sa Napolijem, koju šampioni igraju kod kuće, a u pitanju je svakako veliki derbi Italije.


Iz kluba javljaju da su donijeli ovakvu odluku kako bi svom šefu struke omogućili da se u potpunosti oporavi, a svakako da bi napetost meča sa Napolitancima dodatno otežala taj proces.

U saopštenju se takođe navodi da se Sari osjeća bolje i da se vidi jasan napredak, kao i da je danas posjetio trening centar kako bi uskladio plan rada sa svojim pomoćnicima.

On, prema informacijama koje je klub dao, ne učestvuje u treninzima ali propisuje saradnicima kako da rade, kao i da ne želi da bude isključen iz rada pa vrijeme provodi u izolaciji u sobi za video analize pregledajući snimke rivala.

Italijan je očito željan da se vrati pored terena, ali moraće da sačeka još neko vrijeme kako bi dobio priliku da povede Juventus u novi pohod na titulu.

Ostale vijesti