Emeri precrtao Mustafija i Elnenija - Neka idu!

Autor:

Menadžer Arsenala više ne računa na dvojicu fudbalera.

Emeri precrtao Mustafija i Elnenija - Neka idu! Foto: Guliver-Getty Images-Stuart Franklin

Unaj Emeri uoči subotnjeg derbija trećeg kola Premjier lige protiv Liverpula, rekao je da je za Škodrana Mustafija i Mohameda Elnenija najbolje da pronađu novi klub prije završetka ljetnog prelaznog roka.

Obojica fudbalera od početka sezone nisu bila niti jednom uvrštena u sastav “tobdžija“, a Emeri im je otvoreno rekao da su višak.

“Imamo nekih igrača, koji znaju svoju situaciju. Na primjer, Mustafi i Elneni, oni znaju kakav je njihov status. Želim da igrači budu srećni, a prošle godine Mustafi i Elneni, kada nisu igrali, nisu bili sretni. S njima sam prošle sezone obavio puno razgovora i mislim da je za njih najbolje da odu i potpišu za drugi tim gdje će igrati, gdje mogu biti srećni i nastaviti karijeru“, rekao je Emeri i dodao:

“Oni su veliki igrači, ali će ovdje imati male šanse da pokažu svoj kapacitet i da budu zadovoljni s nama igrajući nekoliko minuta. Želim im sve najbolje, a mislim da je sada za njih najbolje da potraže drugi klub i pronađu novi izazov. Uz puno poštovanje, oni treniraju s nama, ali znaju svoju situaciju.“

Arsenal je odlično otvorio sezonu u Premier ligi sa dvije pobjede protiv Barnlija i Njukasla. Sa šest bodova dijeli prvo mjesto upravo sa Liverpulom kod kojeg će u subotu sa početkom u 18.30 sati gostovati na Enfildu.

Ostale vijesti