UEFA ne prašta - zatvara se dio "Ajbroksa"!

Autor:

''Ako bilo koji pojedinac ne zna da se ponaša kako dolikuje civilizovanom čovjeku, onda neka i ne dolazi'', poruka je rukovodstva Rendžersa.

UEFA ne prašta - zatvara se dio "Ajbroksa"! Foto: Guliver/Getty Images/Mark Runnacles

Glazgov Rendžers je u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope remizirao u Varšavi sa Legijom rezultatom 0:0, a revanš će biti odigran sljedećeg četvrtka na legendarnom Ajbroksu.

Međutim, najmanje 3 000 sjedišta će te večeri na stadionu u škotskom gradu biti prazno, s obzirom da je UEFA odlučila da, zbog rasističkog ponašanja navijača u prvom kolu protiv gibraltarskog Sent Džozefa, zatvori dio stadiona, a klub je dužan da na tom dijelu tribina istakne baner na kojem će biti ispisano ''#EqualGame''.

Rendžers je kaznu ''zaradio'' zbog, u bukvalnom prevodu, ''sektaških'' navijačkih pjesama, ali riječ je, ipak, o vjerskim skandiranjima navijača, koja su često ''bolesne'' sadržine, uz dosta mržnje i primjesa politike.

Povodom ovog slučaja, saopštenjem se oglasio i sam klub.

''Naše navijače smo konstatno molili da ne učestvuju u bilo kakvim oblicima neprikladnog ponašanja. Nažalost, manjina se oglušila na molbe, zbog čega klub, ali i ogroman broj pristojnih navijača kluba, ispaštaju. Značajan broj naših pristalica, koji ne snose krivicu zbog ovog incidenta, biće spriječen da gleda revanš utakmicu'', navodi se, između ostalog, u saopštenju kluba, i dodaje:

''Ako bilo koji pojedinac ne može da se ponaša civilizovano na utakmicama, neka se onda kloni kluba i Ajbroksa.''

Komentar na ovu situaciju u medijima je dao i trener Stiven Džerard, ponovivši navode iz klupskog saopštenja.

Pobjednik dvomeča između Glazgov Rendžersa i Legije izboriće nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ostale vijesti