• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin "šef" Legije: Ima lijeka za Džerarda!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Poljski predstavnik u prvih šest evropskih utakmica u sezoni nije primio pogodak.

Fudbaleri varšavske Legije uspješno su preskočili tri prepreke u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tim iz glavnog grada Poljske u dosadašnjih šest evro-utakmica u sezoni nije primio pogodak, a velike zasluge za taj podvig svakako pripadaju i šefu stručnog štaba i nekadašnjem vezisti ovog kluba – Banjalučaninu Aleksandru Vukoviću!

U prvoj rundi Vukovićev tim se sastao sa predstavnikom Gibraltara, Europom. Nakon gostujućih 0:0, poljski predstavnik je opravdao ulogu favorita pred domaćom publikom i trijumfovao rezultatom 3:0.

Drugo kolo donijelo je okršaje sa finskom ekipom KuPS. Na ''Stadionu poljske armije'' Legija je upisala minimalnu pobjedu (1:0), dok su u revanšu mreže mirovale.

Na kraju, u trećem kolu Poljaci su odmjerili snage sa grčkim Atromitosom. Poslije ''miroljubivih'' 0:0 u Varšavi, Legija je u Grčkoj zabilježila trijumf rezultatom 0:2 i stigla do posljednje kvalifikacione runde prije grupne faze.

''Veoma smo zadovoljni činjenicom da smo prva tri kola kvalifikacija za Ligu Evrope prošli bez primljenog gola. Međutim, još važnija je činjenica da poslije dvije sezone, tokom kojih je klub zastajao na prvoj ili drugoj prepreci, ovog puta imamo šansu da se borimo za plasman u grupnu fazu ovog takmičenja'', rekao je na početku razgovora za MONDO strateg Legije Aleksandar Vuković.

A u posljednje dvije bitke prije podjele ekipa po grupama protivnik će biti slavni Rendžers, predvođen, sa trenerske klupe, dugogodišnjim kapitenom i legendom Liverpula Stivenom Džerardom.

''Rendžers je pravi izazov za nas, kako zbog Stivena, tako i zbog pedigrea i veličine kluba iz Glazgova. U tom dvomeču, naša je šansa sve bolja igra i forma cijelog tima i očekujem da ćemo u dvomeču sa Škotima igrati u najboljoj formi od starta sezone'', istakao je Vuković.

Rezultatski gledano, Legija u Ekstraklasi (elitni rang poljskog fudbala) još uvijek ''hvata zalet''. U prva tri kola osvojena su četiri boda, s tim što Vukovićev tim u prva dva domaća meča nije uspio da slavi (poraz od Pogona iz Šćećina 1:2 i remi sa Slaskom iz Vroclava 0:0).

''Da, već smo izgubili pet bodova u prvenstvu i to nas svakako primorava na maksimum koncentracije u narednom duelu. U nedjelju igramo pred našim navijačima sa Zaglebjem i pokušaćemo sve kako bismo osvojili sva tri boda'', nastavio je banjalučki trener, koji je kopačke o klin okačio 2013. godine kao član Korone.

Igračku karijeru Vuković je počeo u klubu iz rodnog grada – Borcu, čije premijerligaške nastupe, svakako, prati. Zanimljivo, najbolji strijelac Banjalučana u tekućoj sezoni je Stojan Vranješ, koji je bio član kluba iz Varšave kad je u ovom kolektivu Vuković obavljao ulogu pomoćnog trenera.

''Drago mi je da je Borac dobro krenuo u novom šampionatu i nadam se da će tako i da nastavi. Stojana dobro poznajem tako da me njegova efikasnost ne čudi i siguran sam da će biti pravi lider ekipe, te na pravi način predvoditi saigrače. Želim im svima zajedno mnogo uspjeha u tekućoj sezoni.''

Iz Banjaluke je, kao veoma mlad igrač, još kao tinejdžer, otišao put Partizana, koji, takođe, smatra svojim klubom. Kao i Legija, i beogradski crno-bijeli se nalaze jedan korak od grupne faze Lige Evrope, a prepreka će im biti norveški Molde.

''Partizan je, po meni, kvalitetnija ekipa od Moldea i bila bi šteta da se ova šansa ne iskoristi. Daleko od toga da će im biti lako, ali mislim da će, ukoliko budu na nivou iz prve utakmice sa Malatijom, proći dalje i igrati u grupnoj fazi'', zaključio je Vuković, koji će za osam dana proslaviti 40. rođendan.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Govor

Ne zna se je li bolji covjek ili strucnjak,kao Banjalucanin zelim mu puno srece u poslovnom i privatnom zivotu...

Banjaluka

Velikim slovima pisati ime ALEKSANDAR VUKOVIĆ. Veliki je to čovjek, humanista i patriota. Banjaluka ima napokon ALEKSANDRA VELIKOG.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC