• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aguero za bodove, Siti ponovo 2 koraka iza "redsa"

Autor mondo.rs

Šampion Engleske vratio se na pobjednički kolosijek nakon što je u prošlom kolu odigrao neriješeno u derbiju sa Totenhemom

Mančester siti pobijedio je na gostovanju Bornmutu u prvoj utakmici dana u trećem kolu Premijer lige Engleske rezultatom 3:1.

Gvardiolini izabranici su bili bolji rival od prvog minuta, odlično su ušli u meč i kontrolisali dešavanja na terenu. Domaći su dopustili protivniku da priđe veoma blizu golu, igralo se oko njihovog šesnaesterca, a to im se brzo i obilo o glavu.

Šampion je došao do vođstva poslije 15 minuta igre, dobru akciju svoje ekipe i slučajnu asistenciju Kevina de Brujnea iskoristio je Serhio Aguero i materijalizovao inicijativu svoje ekipe.

Siti nije prestao sa napadima nakon pogotka, posjedom su diktirali tempo utakmice, a nakon što se lijevi bek "trešnjica" Čarli Denijels povrijedio u 34. minutu, gosti su krenuli još odlučnije, pogotovo pošto je Edi Hau promijenio postavku svog tima.

Do novog gola i dupliranja prednosti "građani" su došli preko Rahima Sterlinga u 43. minutu, on je dobio sjajnu loptu od Davida Silve i bez većih problema savladao mladog golmana Arona Remsdejla u situaciji "jedan na jedan".


Taj gol je trgao Bornmut, krenuli su ofanzivnije od tog momenta, a do kraja poluvremena uspjeli su i da smanje zaostatak. Hari Vilson koji je ušao u igru umjesto povrijeđenog saigrača nagradio je navijače prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca u trećem munutu nadoknade i vratio neizvjesnost u duel.


Drugi dio igre obje ekipe počele su otvorenije, igralo se u visokom ritmu u prvih 15 minuta nastavka, a i jedni i drugi su imali dobre prilike da promene rezultat.

Početkom 61. minuta je u kaznenom prostoru domaćih viđena, u najmanju ruku, sumnjiva situacija, a sudija je nakon pregledanja VAR snimka odlučio da ipak ne dosudi penal, ali je Siti poslije samo dva minuta vratio prednost od dva gola, nakon što je Aguero i drugi put zatresao mrežu.

Poslije toga je tempo igre značajno pao, gosti su se trudili da što mirnije privedu utakmicu kraju, što su na kraju i uspjeli bez poteškoća.

Gvardiolini igrači su ovom pobjedom održali korak sa Liverpulom, uprkos tome što su u prošlom kolu remizirali sa Totenhemom. Dva boda manje nisu nenadoknadiva za njih, u narednom premijerligaškom meču dočekaće Brajton gdje će takođe biti veliki favoriti.

Bornmut može da bude zadovoljan igrom u pojedinim trenucima meča, ovakve partije će ih zasigurno ostaviti van zone ispadanja, a "realniju" šansu za bodove imaće u sljedećem kolu kada idu "na noge" Lesteru.

Bornmut: Aron Ramsdejl - Smit (od 68. Ajb), Mefam, Kuk, Ake, Danijels (od 37. Vilson) - Lerma, Biling - King, Frejzer - Vilson (od 68. Solanke)

Mančester siti: Ederson - Voker (od 90. Kanselo), Otamendi, Laport, Zinčenko - Gundogan (od 58. Rodri), D. Silva, De Brujne - B. Silva (od 79. Marez), Sterling, Aguero

PREMIJER LIGA - 3. KOLO:

subota: 

Norič - Čelsi 2:3 (2:2)
/Kentvel 6, Puki 30 - Ejbraham 3, 68, Maunt 17/ 

Brajton - Sautempton 0:2 (0:0)
/Đenepo 55, Redmond 90+1/ 

Mančester junajted - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Džejms 89 - Aju 32, Van Anholt 90+3/ 

Šefild junajted - Lester 1:2 (0:1)
/Mekburni 62 - Vardi 38, Barns 70/

Votford - Vest Hem 1:3 (1:1)
/Grej 17 - Nobl 3p, Aler 64, 73/ 

Liverpul - Arsenal 3:1 (1:0)
/Matip 41, Salah pen 49, 59 - Toreira 85/

 nedjelja: 

Bornmut - Mančester siti 1:3 (1:2)
/Vilson 45+3 - Aguero 15, 63, Sterling 43/ 

Totenhem - Njukasl 0:1 (0:1)
/Žoelinton 27/

Vulverhempton - Barnli 1:1 (0:1)
/Himenez 90+7 p. - Barns 13/ 

odigrano u petak: 

Aston Vila - Everton 2:0 (1:0)
/Vesli 21, El Gazi 90+5/

TABELA: Liverpul 9, Mančester siti 7 Arsenal 6, Lester 5, Mančester junajted 4, Barnli 4, Totenhem 4, Brajton 4, Šefild 4, Kristal Palas 4, Bornmut 4, Čelsi 4, Everton 4, Vest Hem 4, Vulvs 3, Aston Vila 3, Norič 3, Sautempton 3, Njukasl 3, Votford 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC