• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Većina u Skupštini: Želimo Kovačevićevu smjenu!

Autor mondo.ba

43 delegata Skupštine FS RS dostavila dopis za održavanje vanredne Sjednice, sa jednom tačkom dnevnog reda - smjena dosadašnjeg predsjednika!

 Skupština FS RS traži smjenu Kovačevića Izvor: MONDO

Ako je suditi prema najnovijim informacijama, u narednim nedjeljama trebalo bi da dođe do promjene na čelu Fudbalskog saveza Republike Srpske!

Naime, 43 delegata Skupštine, najvišeg tijela krovnog Saveza, stavilo je svoje potpise na dopis za održavanje vanredne sjednice ovog tijela, uz dnevni red koji se sastoji samo od jedne tačke – razriješenje dužnosti aktuelnog predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske Mileta Kovačevića!

Dvotrećinska većina potrebna za sazivanje sjednice je 42 delegata, međutim, kako saznajemo, brojka onih koji su nezadovoljni radom aktuelnog rukovodstva narašće u narednim danima i do 50.

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Zahtjev je, saznajemo, već stigao u kancelariju FS RS, u njemu se traži održavanje sjednice u roku od trideset dana, ali isto tako navodi da bilo kakvih promjena dnevnog reda ne smije da bude.

Osim ovog, u krovni Savez dostavljen je i dopis šest članova Izvršnog odbora FS RS, koji traže da se hitno zakaže i održi vanredno zasjedanje i ovog tijela, nakon što je sazvana prethodna sjednica IO, pa potom otkazana.

Inače, kako je navedeno u dopisu 43 delegata, zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine FS RS proistekao je iz "velikog broja problema koji prate rad, rukovođenje i organizaciju FS RS, kao i kulminaciju problema u takmičenjima koji prijete da u potpunosti uruše FS RS".

Delegati takođe traže da se o terminu održavanja zasjedanja "obavijeste elektronski i pisani mediji u RS kako bi prisustvo javnosti obezbijedilo maksimalnu transparentnost u radu vanredne skupštine FS RS".

Svoj potpis na ovaj zahtjev, između ostalog, stavili su Nikola Nikić, Miroslav Balaban, Slobodan Stanarević, Mile Mandić, Sreten Udovičić…

Mile Kovačević ulogu predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske obavlja od 30. novembra 2007. godine, a na tom mjestu je naslijedio preminulog Milana Jelića.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Uprava napolje

Ujkin mali navalio da bude predsjednik n/fsbih i gotovo, daj ujko sto si takav!

go ga

@Uprava napolje Pa sa milom kovacevicem nam ekipe napustaju ligu. Njegova Zeravica proda prvo mjesto u drugoj, sude djedovi a opziciji u FsBih da ne pisem. Samo on ipar njegovi jasu nas 10 god. 1 liga nema sponzora. Igra se po njivama ..Uslovi nikakvi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC